ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η παράταξη «Πρώτη η Ηλιούπολη», έχοντας την ευθύνη της Πόλης την τελευταία 8ετία, προσπάθησε με άοκνες προσπάθειες και εντιμότητα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών με έργα υποδομής, με κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές και δράσεις.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο λαός της Ηλιούπολης την ανέδειξε σε α΄ δύναμη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Παρότι είναι νωρίς για να κρίνουμε τη νέα δημοτική αρχή, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εντελώς αρνητικά:

Για την αυθαιρεσία και την αυταρχικότητα που επέδειξε στις εκλογές των οργάνων Διοίκησης του Δήμου,

Για τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετατρέποντας αποφάσεις που μειοψήφησε σε αποφάσεις υπέρ της (π.χ. στην Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού που σαφώς οι αποφάσεις που πήρε είναι εντελώς παράνομες και θα προσβληθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση),

αλλά και

Για τα μεγάλα θέματα Ανάπτυξης του Δήμου που ακύρωσε ουσιαστικά μεγάλες Αναπτυξιακές επιλογές της Πόλης, όπως:

-Το διαγωνισμό για τον Ηλεκτροφωτισμό του Δήμου με λαμπτήρες Led για την εξοικονόμηση ενέργειας (θυμίζουμε ότι είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση και η μελέτη από Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΚΑΠΕ και την ΠΕΤΑ Α.Ε.), προχωρώντας σε μείωση του ποσού, αλλά και σε μελέτη σκοπιμότητας (;) για το έργο.

-Την απόσυρση του μεγάλου Διαγωνισμού για τους κάδους απορριμμάτων και την κατάτμηση του έργου, προχωρώντας σε πρόχειρο διαγωνισμό, παρά την πρόταση της Υπηρεσίας και του ίδιου του Αντιδημάρχου ότι η Πόλη έχει ανάγκη από 1.500 κάδους.
(Η κατάτμηση του έργου για τέσσερα χρόνια θα μας δώσει περίπου 500 κάδους για μία τετραετία, ενώ η Πόλη έχει ανάγκη, όπως αναφέραμε, από 1.500 κάδους).

-Αστική Σήραγγα:
Ένα θέμα ζωής για την Πόλη που η δημοτική αρχή αδρανεί παντελώς, ενώ λαμβάνονται συνεχείς αποφάσεις από την Κεντρική Διοίκηση για το Ελληνικό, όπου απουσιάζει ο Δήμος Ηλιούπολης απ’ όλες τις συναντήσεις.
Ζητήσαμε να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα η Αστική Σήραγγα και να αρχίσουν άμεσα επαφές και κινητοποιήσεις, ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Η πυρασφάλεια των Σχολείων αφαιρέθηκε από τον Προϋπολογισμό ως προμήθεια, παρότι ήταν απαίτηση της Αντιπολίτευσης για να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του έτους 2019, όπως επίσης: τα πράσινα σημεία ανακύκλωσης στην Πόλη, η μελέτη για τα Κέντρα Κόστους στο Δήμο που θα βελτίωναν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του Δήμου και η διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας με τους πολίτες που βραβεύτηκε για την αρτιότητά της.

Μεγάλη ευθύνη για τις παραπάνω επιλογές φέρουν όλοι αυτοί που στήριξαν τη σημερινή Δημοτική Αρχή στον β΄ γύρο των εκλογών, που χωρίς Πρόγραμμα και όραμα, με μοναδικό σκοπό την ήττα της Παράταξής μας στις εκλογές, οδηγεί την Πόλη προς τα πίσω.

Όλες αυτές οι ετερόκλιτες δυνάμεις της σημερινής Διοίκησης, με διαφορετικούς στόχους και συμφέροντα, ευχόμαστε να μην οδηγήσουν την Πόλη σε αδιέξοδο.

Δημοτική Παράταξη Ηλιούπολης "Πρώτα η Ηλιούπολη"

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.