ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Υπουργείο Υγείας, για λόγους προστασίας και διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του ιού στα κολυμβητήρια. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συστήνει στους Δήμους να μεριμνήσουν για απολυμάνσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για την αυστηρή τήρηση των κανόνων  υγιεινής.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε απολυμάνσεις σχολείων, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία με  αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και  αίθουσες διδασκαλίας που έχουν παραχωρηθεί, κατά τις απογευματινές ώρες, σε αθλητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας. Πολλοί δήμοι έχουν ήδη προβεί σε προληπτικές απολυμάνσεις σχολικών μονάδων. Σήμερα ήρθε στο φως και μία τελευταία έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά είναι το ίδιο ευάλωτα με τους ηλικιωμένους στο να κολλήσουν τον ιό. (http://bit.ly/2VW9TDk)

Επιπλέον, θα πρέπει να εφαρμοστούν όλα αυτά που απαιτεί η εγκύκλιος σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης (http://bit.ly/2TK43lN), τόσο στις Σχολικές Μονάδες και όσο και στους  φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Αντίστοιχα, μετρά θα πρέπει να ληφθούν και από το νομικό πρόσωπο ΚΑΦΑΔΗΛ στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων ΚΑΠΗ, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Η Αγία Ταβιθά" και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.  Ο Δήμος με σημερινή ανακοίνωση  ενημερώνει ότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ  από τις 9/3 έως τις 13/3/2020, δημιουργώντας απορίες γιατί η αναστολή λειτουργίας δεν θα ισχύσει άμεσα.

Ο ΠΑΟΔΗΛ θα πρέπει να ανταποκριθεί τόσο στη λήψη μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο κολυμβητήριο (http://bit.ly/3cE51ZQ),  όσο και στις πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να υπάρχει ενημέρωση και σχέδιο για το πώς θα αντιδράσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και τι θα πράξουν όταν εμφανιστεί κρούσμα και στο Δήμο μας.

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.