ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανεστάλη η λειτουργία των σχολικών μονάδων αρχικά μέχρι τις 10 Απριλίου και επεκτάθηκε μέχρι τις 27 Απριλίου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενη στη νέα πραγματικότητα υλοποιεί προγράμματα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως με πολλές αντικειμενικές δυσκολίες.

Αν και στην εποχή που ζούμε πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και γονείς είναι εξοικειωμένοι σε μεγάλο βαθμό με την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, παρόλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος αυτών, που δεν διαθέτει τον επαρκή εξοπλισμό αλλά και εμπειρία στο να μπορέσει να παρακολουθήσει τα εν λόγω προγράμματα.

Οι παραπάνω δυσκολίες ενισχύονται από την δυσχερή οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών, αλλά και την αδυναμία τους να διαθέτουν για όλα τα μέλη τους τον αντίστοιχο αριθμό ψηφιακών συσκευών για τις παράλληλες δραστηριότητές τους. Από τα στοιχεία του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) που είχαν έρθει στην δημοσιότητα για τον Δήμο Ηλιούπολης τότε υπήρχαν 364 αιτήσεις οικογενειών που δεν είχαν σχεδόν κανένα εισόδημα με 566 παιδιά, αντίστοιχα το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας ενισχύει περίπου 250 νοικοκυριά.

Στον Δήμο μας είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μαθητές που να στερούνται του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους είτε γιατί δεν τον διαθέτουν καθόλου είτε γιατί δεν τον διαθέτουν για κάθε παιδί της οικογένειας για να συμμετάσχουν ταυτόχρονα, στη σύγχρονη εκπαίδευση, π.χ. τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Κάποιοι δήμοι έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, προχωρώντας σε παροχή δωρεάν τάμπλετ και συνδέσεων σε μαθητές, που επιβεβαιωμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις παρούσες απαιτήσεις. Η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού γίνεται είτε αποκλειστικά με δαπάνη των δήμων και την εθελοντική οικονομική συνδρομή των αιρετών αλλά και με την εξασφάλιση δωρεών από ιδιώτες.

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» καλεί την Δημοτική Αρχή να μην περιοριστεί σε επιστολές και να περιμένει μόνο την κρατική συνδρομή αλλά να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες με σκοπό την άμβλυνση των προβλημάτων. Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, το κοινωνικό παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας για το ΚΕΑ, και το κοινωνικό φροντιστήριο να εντοπιστούν οι οικογένειες που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο Δήμος να αξιοποιήσει τα κονδύλια εκτάκτων αναγκών και να γίνει αγορά κατάλληλου εξοπλισμού από το Δήμο και τις Σχολικές Επιτροπές. Ο εξοπλισμός να παραδοθεί στην σχολική κοινότητα και να χρεωθεί σε κάθε σχολική μονάδα όπου θα γίνει η διάθεση στους μαθητές.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση των αντικειμενικά υπαρκτών προβλημάτων των δημοτών. Πάνω απ' όλα όμως, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνονται ,κανένας μαθητής δεν πρέπει να στερηθεί το δικαίωμά του στην μόρφωση, καμία οικογένεια δεν πρέπει να μείνει μόνη της σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.