ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Άμεσα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης, μάσκες κ.λπ., καθώς και τεστ για όλους τους εργαζόμενους, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο στο δημαρχείο.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΔΗ αναφέρει ότι, "ο εργαζόμενος  βρέθηκε θετικός στο covid-19 μετά από τεστ που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο αφού πρώτα είχε νιώσει αδιαθεσία. Ενημερώσαμε αμέσως τον γιατρό Εργασίας και παρεμβήκαμε στη διοίκηση του δήμου για άμεσο κλείσιμο του δημαρχείου απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους, καθώς και την πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους εργαζόμενους."

Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον δήμαρχο την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη», τονίζει το Σωματείο, "το πρώτο ζήτημα που απαιτήσαμε ήταν άμεσα μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων λόγω covid-19, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης, μάσκες κ.λπ., καθώς και τεστ για όλους τους εργαζόμενους".

"Επειδή η υγεία μας είναι πολύτιμη και δεν είναι ατομική μας ευθύνη όπως προσπαθούν όλοι να μας πείσουν", το Σωματείο απαιτεί:

  • "Τώρα δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο κάλυψη από το κράτος.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων".

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.