ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μετά την σύσκεψη των φορέων της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, με θέμα τις αρνητικές εξελίξεις με το Κέντρου Υγείας, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση απαιτώντας, να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο Υγείας στην πόλη, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού που θα  καλύπτουν όλες οι ανάγκες.

Αναπτύχτηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και από την κυβερνητική πολιτική.

Ομόφωνα διατύπωσαν την ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα προστασίας, με μαζικά τεστ, σε σχολεία, γειτονιές, χώρους δουλειάς, για να σταματήσει η μαζική εξάπλωση. Ενώ προέταξαν την ανάγκη να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας, με μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών για να μη γίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, σύστημα της μιας νόσου.

Αποφάσισαν τις δράσεις για το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας με παράσταση στην Δημοτική Αρχή, με την αγωνία και την απαίτηση να συνεδρίαση άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για το σημαντικό αυτό θέμα, ως επόμενο βήμα αποφάσισαν παράσταση στο υπ. Υγείας στις Παρασκευή 29 Γενάρη και την Τετάρτη 3 Φλεβάρη να κάνουν ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του ΙΚΑ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα Σωματεία: Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Ηλιούπολης), Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης-Υμηττού,  Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (παράρτημα Ηλιούπολης), Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΥ Αθήνας, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης, Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ), Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Αγγ. Σικελιανός» και η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙΠΗ).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.