ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η δραματική εξέλιξη της πανδημίας με την επιβολή νέου σκληρού lockdown από τις 09/02/21 κάνει ακόμα πιο απελπιστική τη θέση των επαγγελματιών και όλου του λαού. Η καραντίνα αυτή, ένα χρόνο μετά το Μάρτιο 2020, επιβάλλεται χωρίς να έχουν ληφθεί εντωμεταξύ ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.

Το αντίθετο μάλιστα. Χαρακτηριστικά το Κ.Υ Ηλιούπολης αναστέλλει τη λειτουργία του για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο. Η υποβάθμισή του δηλαδή, ως μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που υλοποιήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις (120 γιατροί το 2009, 26 σήμερα), συνεχίζεται.

Η πολιτική της κυβέρνησης σε περίοδο οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, που επιταχύνθηκε από την πανδημία, είναι αυτή που έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες στην εστίαση, σε θέατρα/κινηματογράφους, γυμναστήρια και άλλους κλάδους, κυριολεκτικά σε απόγνωση, λόγω της μεγάλης μείωσης των εισοδημάτων τους και την τεράστια συσσώρευση χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε να ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για σειρά μέτρων για την ελάφρυνση των επαγγελματιών της πόλης, με κριτήριο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με προτεραιότητα τους επαγγελματίες με χαμηλότερα εισοδήματα, που προσδιορίζουμε στα 12.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα το 2019, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, ακριβώς γιατί αυτά τα τμήματα των επαγγελματιών έχουν ακόμα μικρότερες δυνατότητες να κρατήσουν την επιχείρησή τους και να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειές τους.

- Απαλλαγή από το 85% των δημοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας), για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις όλων των πληττόμενων ΚΑΔ, για το 2020, αφού χωρίς μέτρα περιορισμού λειτουργήσαμε μόνο για τους 2 πρώτους μήνες, και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021.

- Απαλλαγή από το 85% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις εστίασης και για μικροπωλητές και περίπτερα, για το 2020 και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021.

- Απαλλαγή από το 85% του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων (0,5%) των επιχειρήσεων εστίασης και συναφών καταστημάτων για το 2020 και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021.

- Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι και τις 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για τους μήνες του 2020 που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.

- Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, για χρέη προς τους Δήμους, μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνη του 2021. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες. Διαγραφή όλων των προστίμων και προσαυξήσεων που έχουν ήδη επιβληθεί για τους επαγγελματίες με έως 12.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα το 2019.

- Δυνατότητα ρύθμισης παλαιών και νέων οφειλών προς τους Δήμους, με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Διεκδίκηση νομοθετικής ρύθμισης για αυτό. Μπροστά στην επικείμενη σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε όπως προσκληθούμε να παραβρεθούμε, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ                                             ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΗΡΩ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.