ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία & φορείς της Ηλιούπολης καλούν σε συγκέντρωση & πορεία την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 στη πλατεία Κανάρια στις 11.30 για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Δυο αιώνες μετά, είναι οι ίδιες δυνάμεις, που προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τους τροχούς της Ιστορίας πίσω! 200 χρόνια μετά την λαϊκό ξεσηκωμό των Ελλήνων, οι φορείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ηλιούπολης διατρανώνουμε τα σημερινά μας αιτήματά.  

Όλοι εμείς που συναντηθήκαμε στους πρόσφατους αγώνες και πετύχαμε την επαναλειτουργία των ιατρείων στο ΚΥ Ηλιούπολης, καλούμε εργαζόμενους, σωματεία και φορείς να συμπορευτούν μαζί μας, στη συγκέντρωση και πορεία την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30 π.μ. στην πλατεία Κανάρια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι επιστήμονες (μάσκες, αποστάσεις).

Να απαιτήσουμε:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας, με 15 μαθητές ανά τμήμα, ανοιχτά πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια στου νόμους που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μετά από εντολή των επιχειρηματικών ομίλων για κατάργηση του 8ωρου και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς,
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Γιατί όπως γράφει ο Ρήγας Φεραίος στη “νέα Πολιτική Διοίκησις” Άρθρον 35.
« Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του…»

Τιμάμε τα 200 Χρόνια από την επανάσταση του 1821

- Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!
- Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της υγείας και την επιβίωση! Μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
"Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ"
Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.