ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η δημοτική αρχή έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για τους παραχωρούμενους χώρους στην πλατεία Φλέμινγκ και αποφάσισε με βιασύνη και προχειρότητα. Η παράταξη "η Πόλη που θέλω" δεν υπερψήφισε το θέμα που ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης, αφού είχε σοβαρές παρατηρήσεις επί του σχεδίου της πλατείας που μας κοινοποιήθηκε: σε πολλά σημεία επί της πλατείας δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για τη διέλευση πεζών, έχουν τοποθετηθεί σε λάθος θέση τραπεζοκαθίσματα δίπλα σε κλίμακες, ενώ μειώνεται σημαντικά ο χώρος που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά για να παίζουν.

Με βιασύνη & προχειρότητα οι παραχωρήσεις τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Φλέμινγκ

Ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας η δημοτική αρχή θα πρέπει να δει τις ανάγκες των επαγγελματιών και να συζητήσει μαζί τους, αλλά συγχρόνως πρέπει να ασχοληθεί και με τις ανάγκες των δημοτών (ενηλίκων και παιδιών) που έχουν ανάγκη να επισκεφτούν την πλατεία.

Τέτοια θέματα δε μπορούν να έρχονται προς ψήφιση με προχειρότητα και βιασύνη. Ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει μέχρι τις 31/10/21 για την ανακατανομή του οδικού χώρου, τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κίνησης του ποδηλάτου, τις ειδικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, τη δημιουργία προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων και λωρίδων πεζών. Ακόμη, μπορούν να γίνουν συζητήσεις και προτάσεις για σχεδιασμό και δημιουργία προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε οδούς και πεζοδρόμια για τους επαγγελματίες που δεν έχουν κοντά τους πλατείες, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Δυστυχώς τα σοβαρά θέματα στην πόλη μας αντιμετωπίζονται, για ακόμη μία φορά, με προχειρότητα και βιασύνη.

Για τη δημοτική παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"
Ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.