ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Γιατί η δημοτική αρχή παραχωρεί μέρος των ανταποδοτικών τελών σήμερα σε ιδιώτη;
Τι άλλαξε από το 2017; Ο νυν Δήμαρχος τότε έλεγε ότι ήταν λάθος να δοθούν τα ανταποδοτικά προκειμένου να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός.

Γιατί η δημοτική αρχή δεν φέρνει το θέμα προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά το εγκρίνει από την οικονομική επιτροπή;

Η Δημοτική παράταξη "Η Πόλη που θέλω" επιμένει ότι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται στο δημοτικό συμβούλιο και θα είναι ενάντια σε κάθε μεθόδευση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής έχει να κάνει με την παραχώρηση μέρους των ανταποδοτικών τελών για 12 έτη σε ιδιώτη εργολάβο με κόστος 9,4 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον οδοφωτισμό δεν αφορά όλους τους δρόμους της πόλης ούτε αφορα τα πάρκα και τις πλατείες.

Η πρόταση αυτή αναφέρει χρήση επιστημονικού συμβουλίου που θα κοστίζει περίπου 300.000 ευρώ, ενώ δεν αξιοποιεί το υπάρχον προσωπικό του δήμου στη συντήρηση του έργου.

Η Δημοτική παράταξη "Η Πόλη που θέλω" ανέλυσε διεξοδικά τις μελέτες και άλλων δήμων, διατήρησε επιφυλάξεις από καταγγελίες για ομοειδείς συμβάσεις με οσμή σκανδάλων και κατέληξε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι λιγότερη συμφέρουσα έναντι άλλων λύσεων.

Η πρότασή μας για τον ηλεκτροφωτισμό, πρόβλημα το οποίο ταλανίζει το Δήμο μας εδώ και χρόνια, είναι η κατασκευή του έργου με χρήση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων εξοικονόμηση κόστους τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής, και περιλαμβάνει τα εξής:

Επένδυση των εξοικονομηθέντων πόρων σε άλλες μορφές ενεργειακής αναβάθμισης π.χ. ενεργειακές κοινότητες– Διασφάλιση εγγύησης καλής λειτουργίας για 10 χρόνια.

Αποπληρωμή σε 10ετή αντί για 12.

Αναβάθμιση του υπάρχοντος προσωπικού που θα εκπαιδευτεί στις νέες τεχνολογίες.

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» θα είναι απέναντι σε κάθε μεθόδευση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών.

Για τη δημοτική παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"
ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.