ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Οι βουλευτές του ΚΚΕ (Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης), κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με την αυθαίρετη πράξη των υπεύθυνων του ναού Απόστολος Παύλος, που παρεμποδίζουν την πρόσβαση στον περιβάλλοντα δασικό χώρο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και έχει ξεσηκώσει τις μεγάλες και δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

Σημειώνουν ότι: «η συγκεκριμένη δασική στον χαρακτήρα της περιοχή (π.δ Υμηττού) χρησιμοποιείται χρόνια τώρα και ως η μόνη ασφαλής δίοδος μαθητών, απέναντι στον κίνδυνο της λεωφόρου Αλίμου – Κατεχάκη, για το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Βύρωνα – και φιλοξενεί παιδική χαρά του Δήμου Ηλιούπολης που μετά την τοποθέτηση της ηλεκτρονικής μπάρας δυσκολεύει παιδιά και γονείς στην προσέγγιση της.»

Επισημαίνοντας πως: «Το εξώδικο του ναού δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και ανησυχία ως προς τις επιδιώξεις της εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού (μεταξύ δ. Βύρωνα και δ. Ηλιούπολης), άλλα και για το πως ενεργούν κρατικά όργανα και υπηρεσίες όπως το Δασαρχείο Πεντέλης, η Δασική Υπηρεσία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως προϊσταμένη αρχή μέχρι και τον Αύγουστο 2021 και τα αρμόδια κατά καιρούς υπουργεία – όσον αφορά την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της συγκεκριμένης δασικής έκτασης και ευρύτερα στον Υμηττό που ως γνωστό δοκιμάζεται από καταπατητές και διεκδικήσεις μεταξύ αυτών δυστυχώς και της εκκλησιάς. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνει και τον συγκεκριμένο ναό είναι δασική και ως δασική την καταγράφει και η πρόσφατη ανάρτηση του δασικού χάρτη της περιοχής, καλείται το αρμόδιο υπουργείο και το δασαρχείο Πεντέλης να πάρουν δημόσια θέση εάν τους έχει ζητηθεί ή έχουν δώσει ως αρμόδιες υπηρεσίες άδεια στον ναό για την τοποθέτηση μπάρας. Εάν όχι, γιατί δεν έχουν ακόμη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες όλο αυτό το διάστημα για την απομάκρυνση της.»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.