ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει την Τετάρτη 18 Μάη στην "πιλοτική" εφαρμογή της Ελληνικής PISA και καλεί τους μαθητές (Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου) 300 Δημοτικών και 300 Γυμνασίων σε όλη την επικράτεια, να διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Μεταξύ αυτών είναι το 11ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας.         

Το πρόγραμμα PISA του ΟΟΣΑ είναι επί της ουσίας άλλο ένα "εργαλείο" που μέσω των εξετάσεων αποσκοπεί στη ανάδειξη Δεξιοτήτων χωρίς να ενδιαφέρεται για την πραγματική Γνώση που η Πολιτεία οφείλει να παρέχει σε όλα τα παιδιά,  οδηγεί στην πλήρη "Κατηγοριοποίηση" των Σχολικών Μονάδων και μαθητών κι έρχεται να συμπληρώσει την περίφημη "Αξιολόγηση" της κας Κεραμέως που δημιουργεί Σχολεία πολλών ταχυτήτων, με απώτερο στόχο φυσικά την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου...

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τόσο η επιμονή του Υπουργείου στην Τράπεζα Θεμάτων και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ούτε φυσικά η σημερινή θρασύτατη εξαγγελία που σχεδόν πανηγυρικά εξαγγέλλει την φετινή - κατά 9 χιλιάδες - νέα μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Αγαπητοί γονείς

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την "εργαλειοποίηση" της Μόρφωσης των παιδιών μας, για να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις όσων αδιαφορούν παντελώς γι' αυτήν.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) για την ακύρωση των Εξετάσεων PISA.

Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο Σχολείο στις 18 Μάη

Τώρα είναι η πραγματική ώρα της Ατομικής μας Ευθύνης...!!!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας
Τασούλας Μιχάλης                                            Παπαδημητρίου Χριστίνα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.