ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Ο λόγος για τους καφέ κάδους για τα βιοαπόβλητα: με επίσημη ανακοίνωση, στις 28/4/2022, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα των καφέ κάδων για τα βιοαπόβλητα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξεκινά μέσα στον Μάϊο η τοποθέτηση των καφέ κάδων για την συλλογή βιοαποβλήτων στα σημεία που προβλέπονται από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, που επικαιροποιήθηκε το 2021, καθώς και η αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων με τα νέα καφέ απορριμματοφόρα, που σταδιακά θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.»

Μια μέρα πριν την ανακοίνωση, είχαν παραληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής 4 καφέ απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, με σύστημα πλύσης και απολύμανσης κάδων, και 1.170 καφέ κάδοι.

Δύο μήνες μετά όλος ο σχετικός εξοπλισμός (καφέ απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι) παραμένει αχρησιμοποίητος στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Και όλα αυτά ενώ ο Δήμος Ηλιούπολης καταγράφει για το έτος 2021 ποσοστό ανακύκλωσης μόλις 7,3% , μικρότερο από τον μ.ο. των δήμων της Αττικής (13,6%) και πολύ μικρότερο από δεκάδες άλλους δήμους. Ο δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην 51η θέση σε σύνολο 67 Δήμων.

Το γεγονός αυτό επιβαρύνει με αυξημένα τέλη ταφής σύμμεικτων απορριμμάτων τον Δήμο (2.227.633 €), αφού ο δήμος Ηλιούπολης δεν έχει την έκπτωση που γίνεται σε Δήμους που έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση.

Περιμένουμε την άμεση αξιοποίηση των καφέ κάδων ήδη από το τέλος Απριλίου. Δύο μήνες μετά, η ανακοίνωση του Απριλίου είτε φαίνεται αδικαιολόγητα επιπόλαιη είτε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Δημοτική Παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.