ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Ο επικεφαλής της παράταξης η «Πόλη που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής, σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο, άσκησε έλεγχο στη διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης ζητώντας να μάθει πού πάνε τα λεφτά των δημοτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θερμή ανταπόκριση από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ η δημοτική Αρχή πέταξε για ακόμα μία φορά τη... μπάλα στην εξέδρα, δίχως να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Αραμπατζής έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα που έχει να κάνει με την δημοτική Επιχείρηση «Ευώνυμος ΑΕ», η οποία είναι ένα από τα συνολικά 4 νομικά πρόσωπα του δήμου Ηλιούπολης που τέθηκαν από το 2011, με την αλλαγή του νομικού πλαισίου, σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Μολονότι έχουν περάσει σχεδόν 13 χρόνια, τα 4 νομικά πρόσωπα που τέθηκαν σε εκκαθάριση από το 2011 έχουν ενεργό ΑΦΜ. Η «Ευώνυμος ΑΕ» είναι ένα από τα τέσσερα νομικά πρόσωπα που έχει ακόμα ενεργό ΑΦΜ, δεν έχει κλείσει είναι υπό εκκαθάριση από το 2011, ενώ ο κ. Αραμπατζής έφερε στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο για την αμοιβή του εκκαθαριστή. Η σύμβαση εκκαθάρισης προέβλεπε μηνιαία αμοιβή του εκκαθαριστή 2.500 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ για κάθε μήνα εκκαθάρισης (με έναν γρήγορο υπολογισμό ποσό 400.000 ευρώ με ΦΠΑ).

Μολονότι αρχική σύμβαση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) δεν υπάρχει, βάσει της τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του εκκαθαριστή, η αμοιβή του τελευταίου για την εταιρεία «Ευώνυμος», ανέρχεται στο συνολικό ποσό των.... 192.696 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο κ. Αραμπατζής αφού αναρωτήθηκε πώς μπορούν να πληρώνονται συμβάσεις που δεν έχουν αναρτηθεί στο ΚΗΜΔΗΣ υπενθύμισε ότι είχε προτείνει το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί λόγω της σοβαρότητάς του στο δημοτικό συμβούλιο και όχι να περάσει απλά από την Οικονομική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της παράταξης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις ζητά εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα λεφτά των δημοτών και θα συνεχίσει να ασκεί τις αρμοδιότητες του, λειτουργώντας ως ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του πολίτη.

Δημοτική παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.