ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Aπαράδεκτη και αυθαίρετη η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε 5 εργαζόμενες με ειδικότητα ΥΕ οικογενειακοί βοηθοί που απασχολούνται κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στην υπηρεσία καθαριότητας των δημοσίων κτιρίων των Παραρτημάτων. Ειδικότερα οι εργαζόμενες είναι επιφορτισμένες κατ’ αποκλειστικότητα με τον καθαρισμό (εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων) των παραρτημάτων ΚΑΠΗ και του γηροκομείου του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, εδώ και ΔΥΟ μήνες οι εργαζόμενες δεν έχουν λάβει το επίδομα όπως προβλέπεται, παρά την τακτική απόδοσή τους από το 2017 και παρά το γεγονός ότι οι εργασίες τους μηνιαίως βεβαιώνονται εγγράφως και από την προϊσταμένη του τμήματος, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Τα ακριβή καθήκοντα τα οποία εκτελούν οι εργαζόμενες αποκλειστικά, τόσο στα παραρτήματα (ΚΑΠΗ κλπ.), όσο και στην ΤΑΒΙΘΑ. με την ειδικότητα ΥΕ οικογενειακών βοηθών προβλέπονται από το ειδικό περίγραμμα θέσης εργασίας που είναι ανηρτημένο στο Υπουργείο, καθώς και απο τον ΟΕΥ του καταργηθέντος ΚΑΦΑΔΗΛ, “…... Υλοποιεί τις εργασίες καθαρισμού των πάσης φύσεως υποδομών της υπηρεσίας.. εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής...ενημερώνει για ελλείψεις και βλάβες του εξοπλισμού καθαριότητας…….Μεριμνά για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό όλων των χώρων του παραρτήματος…...»

Δεν φτάνει που υπάρχει τεράστια καθυστέρηση από την κυβέρνηση να εκδώσει την απαραίτητη ΚΥΑ για τους ΟΤΑ ώστε να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, έχουμε και τις αυθαίρετες περικοπές από την διοίκηση του δήμου...

Είναι ντροπή να προσπαθεί να κάνει περικοπές η διοίκηση του δήμου, από τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων και μάλιστα αυθαίρετα.

Οι εργαζόμενες, στην καθαριότητα των ΚΑΠΗ και της ΤΑΒΙΘΑ, δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους το στερεί.

Ζητάμε να χορηγηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις εργαζόμενες για τους μήνες που δεν καταβλήθηκε.

Για να δείτε την Αίτηση θεραπείας των εργαζομένων & την απάντηση του Δήμου Ηλιούπολης για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας πατήστε εδώ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ               ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.