ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αντιμέτωποι με τον καύσωνα βρίσκονται καθημερινά οι εργαζόμενοι του δημαρχείου, αφού η δημοτική αρχή, για άγνωστο λόγο, αποφάσισε να αλλάξει κλιματιστικά στο κτίριο μέσα στο κατακαλόκαιρο!
Ήδη εργαζόμενη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της θερμική καταπόνησης.

Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα και με 45οC να πρέπει οι άνθρωποι να εργαστούν χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας.

Πριν δέκα μέρες κάτω από τις ίδιες συνθήκες είχαν αφεθεί παιδιά και εκπαιδευτικοί στο έλεος της ζέστης στον Η' παιδικό σταθμό στην Αγαμέμνωνος, καθώς και πάλι είχε χαλάσει το κλιματιστικό.

Η ανάγκη για προσχεδιασμένη συντήρηση των εγκαταστάσεων που είναι στην ευθύνη του δήμου πάει για άλλη μια φορά περίπατο, γιατί θεωρείται κόστος και πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο για να προβεί η δημοτική αρχή στις ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις.

Σα να μην έφταναν τα προβλήματα που έχει ο λαός της Ηλιούπολης, ο δήμαρχος δείχνει μεγαλύτερη επιμονή στο να ζητάει τα κλειδιά των γραφείων του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, παρά να ασχολείται με τις ανάγκες του κόσμου.

Πιστεύει μάλλον ότι με αυτόν τον τρόπο θα βάλει χέρι στο Σωματείο, αλλά κούνια που τον κούναγε!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Σ.Ε.Δ.Η. για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των ΚΑΠ, άμεση χορήγηση των ΜΑΠ και ιατρικών εξετάσεων, πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο ΤΑΒΙΘΑ.

Στηρίζουμε τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο δημαρχείο του έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου για την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 12μμ.

Απαιτούμε:

  • Να ληφθούν μέτρα προστασίας από τη θερμική καταπόνηση στον δήμο και στους εργαζόμενους του δημαρχείου αλλά και σε όσους εργάζονται έξω (καθαριότητα, πράσινο)
  • Συντήρηση όλων των κτηρίων του δήμου. Συνολική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, ώστε να γίνουν κατάλληλα και ασφαλή για τα παιδιά του λαού της πόλης.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.