ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εβδομάδα εορτασμού για τα 54 Χρόνια από την ίδρυση του δήμου Ηλιούπολης αφιερωμένη στον 1ο Δήμαρχο της πόλης Παύλο Πεντάρη.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με αφηγήσεις εποχής και καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι πολίτες της Ηλιούπολης ανέσυραν μνήμες, θυμήθηκαν ιστορικές στιγμές και κυρίως συνειδητοποίησαν για μια φορά ακόμη τους αγώνες και της προσπάθειες των παλιότερων για να δημιουργήσουν ό,τι ζούμε γύρω μας σήμερα.

Οι εκδηλώσεις ανέδειξαν την ποιότητα της προσωπικότητας και την προσφορά του Παύλου Πεντάρη στο ξεκίνημα της δημιουργίας των βασικών υποδομών για να γίνει η Ηλιούπολη μια κατοικήσιμη και βιώσιμη πόλη.

Αναδείχθηκε το γεγονός ότι ο 1ος Δήμαρχος που ξεκίνησε από την Κρήτη αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εθνική ιστορία εσωτερικής μετανάστευσης πάνω στην οποία κτίστηκε η σύγχρονη Ελλάδα της ελπίδας και προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή.

Τιμήθηκαν τα πρόσωπα που στάθηκαν κοντά του. Οι Κρήτες ανέδειξαν την ιστορία και την ίδρυση του συλλόγου τους με την συμβολή του ιδρυτή τους Παύλου Πεντάρη, ενώ ταυτόχρονα χάρισαν μοναδικές καλλιτεχνικές λαϊκής παράδοσης ακόμη και στους δρόμους της Ηλιούπολης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα του εορτασμού της επετείου της ίδρυσης του Δήμου Ηλιούπολη με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τις έντονα συναισθηματικές στιγμές που ζήσανε όλοι.

Είμαστε μια πόλη, έχουμε πια μια κοινή ιστορία, και όλοι μαζί την φτιάχνουμε για να την κάνουμε καλύτερη.

54 Χρόνια από την ίδρυση της Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.