ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Με τεράστια συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η 4η Ενημερωτική Διημερίδα Σταδιοδρομίας με θέμα: «Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές προοπτικές μετά το Λύκειο» από τον Δήμο Ηλιούπολης σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Ηλιούπολης) που απευθυνόταν στους μαθητές της Γ’ τάξης των λυκείων του Δήμου Ηλιούπολης.

Οι μαθητές παρακολούθησαν Καθηγητές Πανεπιστημίων από τα επιστημονικά πεδία: Ανθρωπιστικές Σπουδές, Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής και Θετικών Σπουδών, να μιλούν για τα αντικείμενα των σπουδών, τις επαγγελματικές επιλογές που δίνει κάθε πεδίο, τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και τις προοπτικές κάθε χώρου για το μέλλον.

Στην διημερίδα συμμετείχαν 553 μαθητές, γεγονός που μαρτυρά την μεγάλη χρησιμότητα της πρωτοβουλίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Ήταν μια ακόμη δράση στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής που αναπτύσσει η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης για την προετοιμασία της νέας γενιάς και της μαθητιώσας νεολαίας, στον ανταγωνισμό της εργασίας και στον εντοπισμό ορθών στόχων για την προσπάθεια που καταβάλει.

Ο Δήμος της Ηλιούπολης δεν περιορίζεται στην δημιουργία άνετων και λειτουργικών υποδομών στα σχολεία. Δεν περιορίζεται στον εμπλουτισμό των σχολείων με σύγχρονο και πολυποίκιλο εξοπλισμό έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την προετοιμασία τους.

Αναπτύσσει και διάφορα υποστηρικτικά και συμβουλευτικά προγράμματα έτσι ώστε οι μαθητές της Ηλιούπολης να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό εργασίας και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.