ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

O «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) -Γρηγόρης Γρηγορίου» καινοτομεί για μια ακόμα φορά και «μπαίνει» στα σπίτια των παιδιών, με το καινούργιο πρόγραμμα «Δημιουργούμε σπιτικά».

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσουν τα παιδιά τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους και να αναπτυχθεί η κοινωνικοποίησή τους.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα παραλαμβάνουν, κάθε μήνα, ένα πακέτο γεμάτο με υλικά για κατασκευές, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Όμως δεν πρέπει να είναι ανυπόμονοι όσοι λάβουν μέρος! Θα περιμένουν τη διαδικτυακή μας συνάντηση, που θα γίνεται δύο φορές το μήνα για κάθε ομάδα, για να ανοίξουμε τα πακέτα και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί παρέα, απίθανες κατασκευές, με την καλύτερη διάθεση.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύκλους, με εμψυχώτρια την εθελόντρια Μαίρη Καλύβα.

- Α' Κύκλος

Πέμπτη 4/03/2021 «Μάσκα δεν έχω να γυρνώ στο καρναβάλι ετούτο». Φτιάχνουμε μαζί πολύχρωμες, χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες.

Πέμπτη 18/03/2021 «Τσάντες τσαντάκια για τα αγαπημένα μας βιβλιαράκια». Φιλοτεχνούμε μοναδικές υφασμάτινες τσάντες για να κυκλοφορούμε άνετοι και με στυλ.

17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

- Β' Κύκλος

Πέμπτη 8/04/2021 «Θα ‘ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη στα ξαφνικά». Δημιουργούμε το δικό μας χειροποίητο ανοιξιάτικο στεφάνι και το διακοσμούμε στο χώρο μας.

Πέμπτη 22/04/2021 «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά». Φτιάχνουμε την πιο όμορφη πασχαλινή ανθοδέσμη από αυγά και την προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

- Γ΄ Κύκλος

Πέμπτη 13/05/2021 «Πίσω από τις λέξεις κρύβονται οι σκέψεις». Για να έχουμε πάντα κάπου να καταγράψουμε τις σκέψεις μας, δημιουργούμε τα προσωπικά μας σημειωματάρια και μαθαίνουμε για την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Πέμπτη 27/05/2021 «Tic - Tac - Toe». Συνδυάζουμε παιχνίδι και δημιουργία και φτιάχνουμε τη δική μας τρίλιζα συναισθημάτων, για να παίζουμε κάθε ώρα και στιγμή.

17.00-18.00 (Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
18.30-19.30 (Δ, Ε & ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Τα τμήματα θα σχηματίζονται βάση των δηλώσεων συμμετοχής και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Μη χάνετε χρόνο!
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού στο τηλέφωνο 210 9940699 και να απευθύνεστε στην κα Θεανώ Χριστοπούλου ή στην κα Μαίρη Καλύβα.

Παρακαλούμε για τη συνέπεια στη διαδικτυακή παρουσία σας, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής.

Αλλά οι δημιουργίες δε σταματούν εδώ. Για να ανταποκριθούμε στο αυξημένο ενδιαφέρον και να απευθυνθούμε σε όλα τα παιδιά, παράλληλα, θα αναρτούμε σταδιακά στην ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. www.politismos-ilioupoli.gr βίντεο, με ιδέες και αναλυτικές οδηγίες για δημιουργία όμορφων κατασκευών, με υλικά που μπορούμε να βρούμε σπίτι μας ή να προμηθευτούμε απλά, εύκολα και οικονομικά.

Τα βίντεο θα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και θα έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όσες φορές θέλουν.

Συγκεκριμένα, θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε:

- Μαξιλάρι από τσόχα, για να διακοσμήσουμε μοναδικά το χώρο μας.
- Όργανα μουσικής για να δώσουμε ρυθμό στην καθημερινότητά μας.
- Παπαγάλο πολύχρωμο, για να μάθουμε υφές υλικών - ιδανικό για προσχολική ηλικία.
- Λαμπάδες πασχαλινές, για να χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα.
- Bird houses, για να στολίσουμε το μπαλκόνι μας.
- Καδράκι από ψηφίδες, για να μάθουμε την τέχνη του ψηφιδωτού.
- Χρωματιστά βότσαλα με την τεχνική Μάνταλα, για να τα χρησιμοποιούμε ως press papier.
- Τρίλιζα σε πουγκί, για να την έχουμε πάντα μαζί μας και να μη χάνουμε καμία ώρα παιχνιδιού.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.