ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Στον «Περίπατο Βιβλίου» που διοργανώνει φέτος για 7η συνεχή χρονιά η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στις 7 Μαΐου 2022, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), συμμετέχει ο Δήμος Ηλιούπολης με ειδικές εκδηλώσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της πόλης.

Η καθιερωμένος «Περίπατος Βιβλίου» παρέχει την ευκαιρία στους βιβλιόφιλους να συναντήσουν αγαπημένους συγγραφείς και να μυηθούν στη δεξιοτεχνική μαεστρία των συγγραφικών δρώμενων!

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης υποδέχεται μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, από τις 12:00 έως τις 14:00 με οικοδεσπότες δύο βραβευμένους συγγραφείς της πόλης μας, τη Μάγια Δεληβοριά και τον Δημήτρη Οικόνομου.

Η Μάγια Δεληβοριά θα ξεναγήσει τα παιδιά στη «Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ» των Εκδόσεων Καλέντης.

Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση οι μικροί φίλοι του Δήμου Ηλιούπολης θα ανακαλύψουν τον μυστικό κόσμο της Βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες των μεγάλων Αξιών της Ζωής.

Ο Δημήτρης Οικονόμου θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο «Ο τελευταίος φύλακας» από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες, το μυθιστόρημα καλύπτει το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στην Ήπειρο, καταπιάνεται με μια άγνωστη, τόσο λογοτεχνικά όσο και ιστορικά, περίοδο που αφορά τη δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας γνωστής και ως ηπειρωτικό κομιτάτο, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης Νικομάχου 18 – κτίριο του ΟΤΕ και στο 210-9948344.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.