ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διάλεξη του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαρτίου 2023, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

Ο διδάκτωρ Βαγγέλης Μπάδας κατάφερε να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό ακροατών όλων των ηλικιών που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε τη διάλεξη του για την οικονομική ιστορία του νεώτερου κόσμου.

«Ευχαριστούμε θερμά τους εξειδικευμένους Πανεπιστημιακούς που μας προσφέρουν αυτήν την ευκαιρία και φυσικά όλους εσάς που αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου μας! “Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή” έχει πει ο Πλάτωνας», τόνισε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγγέλη, η οποία προλόγισε τη διάλεξη.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για διαρκή αναζήτηση της γνώσης και της μάθησης από τον σύγχρονο άνθρωπο και σημείωσε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης έχει θέσει τα τελευταία χρόνια το θέμα της Παιδείας, με την ευρύτερη έννοια του όρου, ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας. Κάλεσε, επίσης, τους δημότες να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι «μέσα από την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή των πολιτών θα επιτευχθεί ο στόχος της διάχυσης της γνώσης και της πνευματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βιδάλης, ο Αντιπρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος και ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Πράνταλος.

H επόμενη διάλεξη με θέμα «Ιστορία της Λογοτεχνίας» – Από τον κλασικισμό στον ρομαντισμό που θα αναπτύξει ο κ. Βασίλης Αλεξίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 18:00 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.