ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 επέστρεψε δυναμικά στον Δήμο Ηλιούπολης, μετατρέποντας την Πλατεία Φλέμινγκ σε ένα ζωντανό σημείο συνάντησης αθλητισμού, ψυχαγωγίας και βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες για την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμος Ηλιούπολης προσφέρει για πρώτη φορά εντελώς δωρεάν το Καλοκαιρινό Camp 2026, δημιουργώντας ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι, δημιουργία, άθληση και χαμόγελα για όλα τα παιδιά της πόλης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες βρεφών και προνηπίων ότι οι αιτήσεις εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2026-2027 θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί το κοινό στο ROCKSUN Festival 2026, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης.

Στη σύλληψη 68χρονης προχώρησαν το πρωί της 13ης Μαΐου αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, στον Άγιο Δημήτριο, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για συνέργεια σε απάτη με παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 272.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης πραγματοποίησε τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στις 24 Απριλίου 2026, με επίκεντρο τα ζητήματα της παιδείας.

Δράσεις στα σχολεία της Ηλιούπολης προγραμματίζονται την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026, από τις 08:00 έως τις 10:00 π.μ., στο πλαίσιο απόφασης του Δ.Σ. της ΔΟΕ, με αφορμή τον θάνατο εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη και με βασικό αίτημα τη στήριξη του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών.

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με τα αποτελέσματα αυτοψίας στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών, που λειτουργεί στον Δήμο Ηλιούπολης.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν μαζικοί φορείς και σωματεία της Ηλιούπολης προς τον λαό και τη νεολαία της πόλης.

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ηλιούπολης σχετικά με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που –όπως καταγγέλλει– ανακοινώθηκε μόλις μία ημέρα πριν την πραγματοποίησή της.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την πτώση κεραμιδιού στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης, νέο σοβαρό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές μονάδες της πόλης.

Σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2026, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης και στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας πρόληψης May Measurement Month (MMM), ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει δωρεάν δράση προληπτικού ελέγχου (screening) αρτηριακής πίεσης για δημότες και κατοίκους της πόλης.

Σε νέο τριήμερο δημοτικό πένθος προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης μετά τον πρόωρο θάνατο και της δεύτερης 17χρονης συμπολίτισσας, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Δήμος Ηλιούπολης κηρύσσει τριήμερο δημοτικό πένθος από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας για τον πρόωρο θάνατο της 17χρονης συμπολίτισσάς μας.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 & 17:30 αντίστοιχα.

Σημαντική διοικητική και οικονομική δικαίωση πέτυχε ο Δήμος Ηλιούπολης, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ύψους 173.600 ευρώ για τα ταμεία του, μετά από στοχευμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές στη θέση Προφήτης Ηλίας Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανταποκρίθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον δημοτών και κατοίκων και διοργανώνει νέο δίμηνο Εργαστήριο Φωτογραφικής Τέχνης με «έξυπνες» φορητές συσκευές, με τίτλο MOBILE PHOTOGRAPHY VOL.2.

Ο Δήμος Ηλιούπολης και το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν την Εβδομάδα Ειδικής Αγωγής, από τις 18 έως και τις 25 Μαΐου 2026.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Άνοιξε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2026, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια πολίτες να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση καυσίμων.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

«Δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου. Όποιος, το ξεκαθαρίζω, έχει βλάψει την παράταξη δεν θα είναι μαζί μας αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης της ΝΔ.

«Αν δεν έχετε καταλάβει εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια νέα ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να απολογηθεί για το χθες.

Με την παραπάνω δήλωση, ο κ. Σαμαράς έδιεξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους κ.κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο -ο κ. Παυλίδης έχει διαγραφεί από μέλος της ΝΔ στα τέλη Απριλίου.

Σκληρή ήταν η απάντηση του πρώην βουλευτή και υπουργού, Θ. Ρουσόπουλου, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του», ήταν η απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος τόνισε πως «δεν ζήτησε ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για τον ίδιο» και πως «η αλήθεια και το ήθος του δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις».

«Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Την αντίδραση και του διαγραφέντα από το κόμμα της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος.

«Περιοδεύων στα Δωδεκάνησα με πληροφόρησαν ότι ο επικεφαλής του "Ομίλου", παρά το γεγονός ότι δεν είμαι μέλος αυτού, αναφέρθηκε και μάλιστα εκνευρισμένος και στο πρόσωπό μου. Επί της σημερινής "προκάτ" δήλωσής του, σημειώνω: Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ‘χει πάρει ακόμη είδηση
1. Αλλ’ έσσετ΄ήμαρ!...
2. Την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009, μάλλον την παρανόησε. Πάντως δεν ήταν "χτίσιμο", αλλά απλώς "επισκευή". Η διαπίστωση, όμως, δυστυχώς είναι ότι προχωρεί με ρυθμό ταχύ στην "κατεδάφιση"», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παυλίδης.

Σημειώνεται πως, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, έγινε γνωστό πως με απόφαση του κ. Σαμαρά συγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αναλαμβάνει την αποστολή της διαρκούς αξιολόγησης και της ανανέωσης των στελεχών της ΝΔ, με στόχο «ένα κόμμα αξιών και αξίων». Στην επιτροπή μετέχουν υπό τη θεσμική τους ιδιότητα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Την Κυριακή, 30 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος «οι εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η εκλογή προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων σε ηλικία μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 19:00 σε εκλογικά κέντρα, που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, που έχουν εγγραφεί ως τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων, που πλειοψήφησαν.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 13 Ιουνίου, και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου.

Δημοσίευση 28/05/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.