ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΣΜΟΣ
Κειμενο

H Ελλάδα διαθέτει τους περισσότερους χρήστες των προπληρωμένων καρτών paysafecard ανάμεσα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία, με περίπου 1.200.000 χρήστες κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το γεγονός καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση που παρέχει η εταιρεία σχετικά με την ασφαλή χρήση τους.

Η χρήση της paysafecard δεν προϋποθέτει την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων, των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος υφαρπαγής ή κακόβουλης χρήσης των προσωπικών μας δεδομένων. Η προπληρωμένη paysafecard λειτουργεί όπως η κάρτα με την οποία ανανεώνουμε το χρόνο ομιλίας στα κινητά τηλέφωνα. Αφού προμηθευτούμε μία paysafecard από οποιοδήποτε σημείο πώλησης, χρησιμοποιούμε τον 16ψήφιο κωδικό PIN της κάρτας για την πληρωμή οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω διαδικτύου. Το ποσό κάθε πληρωμής αφαιρείται από το υπόλοιπο σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα των εξόδων του και να βλέπει το υπόλοιπο της κάρτας του online, οποιαδήποτε στιγμή.

Το πιο σημαντικό βήμα για την απόλυτη ασφάλεια είναι η χρήση του 16ψήφιου PIN σαν να ήταν πραγματικά μετρητά, χωρίς ταυτόχρονα ο χρήστης να το αποκαλύπτει σε άλλα πρόσωπα ή χρήστες.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η εταιρεία, η κοινωνική μηχανική έκανε εφικτή την απάτη και με τις προπληρωμένες κάρτες, με θύμα όχι τον κάτοχο της κάρτας αλλά τους ιδιοκτήτες των... περιπτέρων που τις εκδίδουν.

Η ίδια εταιρεία εκδίδει την προπληρωμένη πιστωτική κάρτα ‘paysafecard MasterCard’ -μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού ανά τον κόσμο, όπου γίνεται δεκτή η MasterCard. Η paysafecard MasterCard δεν είναι συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό, έτσι πλέον ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να έχει τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα. Τέλος οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το προηγμένο αυτό προϊόν για αγορές σε καταστήματα λιανικής,  αλλά και στο διαδίκτυο.

Οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν τη δική τους paysafecard σε περισσότερα από 480.000 σημεία πώλησης παγκοσμίως, τα οποία ελέγχονται συστηματικά ώστε η διάθεση της κάρτας να γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες – και πολύ αυστηρές- προδιαγραφές ασφαλείας.

Συμβουλές για ασφαλείς πληρωμές

1. Χρησιμοποιείστε και προστατεύστε την paysafecard όπως τα μετρητά
Η paysafecard δεν είναι μόνο ασφαλής και πρακτική όπως τα μετρητά αλλά και εξίσου πολύτιμη. Γι’ αυτό μην αποκαλύπτετε το PIN της κάρτας σε οποιονδήποτε δεν θέλετε να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα που βρίσκονται σε αυτήν.

2. Προμηθευτείτε την paysafecard μόνο από το επίσημο δίκτυο διανομής
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.paysafecard.com/sales-outlets , οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τα πλησιέστερα σημεία πώλησης, ενώ σε περίπτωση που θέλουν να αγοράσουν την κάρτα τους online, μπορούν να απευθύνονται στα αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα για PIN: https://www.paysafecard.com/pinshop.

3.  Χρησιμοποιήστε το PIN μόνο σε επίσημους συνεργάτες
Εισάγετε το PIN σας μόνο σε παράθυρα εξουσιοδοτημένης paysafecard πληρωμής. Αναγνωρίστε τους επίσημους συνεργάτες, όταν στο παράθυρο της πληρωμής η διεύθυνση ξεκινά από: https://customer.cc. at.paysafecard.com

4.    Προστατεύστε τα δεδομένα της paysafecard
Μην αποκαλύπτετε ποτέ και για κανέναν λόγο τον κωδικό paysafe PIN. Η paysafecard δεν πρόκειται να ζητήσει ποτέ εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το PIN, μέσω email, SMS ή τηλεφωνήματος.

Στην ιστοσελίδα https://www.paysafecard.com/security, μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τους πιθανούς κινδύνους ηλεκτρονικής απάτης και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.