ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από τις 2/9 ο Δήμος Ηλιούπολης ζήτησε να τον πληροφορήσουμε για τον αριθμό των τμημάτων και των αιθουσών διδασκαλίας, ώστε –υποτίθεται– να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τα όποια προβλήματα. Έτσι νόμιζα κι εγώ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στέκεται δίπλα στην Εθνική Ομάδα μπάσκετ και προσκαλεί τους φιλάθλους να ζήσουν όλοι μαζί τη μεγάλη αναμέτρηση!

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών-προνηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 14225/21-5-2025 ανακοίνωση εγγραφής τους στα Παραρτήματα Αγωγής  για το σχολ. Έτος 2025-2026, γνωστοποιούνται τα παρακάτω οριστικά αποτελέσματα τα οποία αφορούν σε τοποθέτηση των παιδιών  στα Παραρτήματα Αγωγής.

O Δήμος Ηλιούπολης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνει σχολικά είδη προκειμένου κάθε μαθητής να έχει τα απαραίτητα για το σχολείο.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρυμμένων οικογενειακών προϋπολογισμών, προγραμματίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων - Λυκείων (ΓΕΛ).

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες, γονείς και κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης,
Βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων και σε λίγες μέρες θα προσληφθεί  ένας σημαντικός αριθμός νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων/ισσών, οι οποίοι θα έρθουν να υπηρετήσουν στην περιοχή μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Όσοι δεν έχετε καταλάβει τι έρχεται, ας το μελετήσετε! Το "θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί", θα είναι το μόνιμο ρεφρέν της κρατικής εργοδοσίας απέναντι σε όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι...

Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων προχώρησε σε προσωρινή αναστολή του διαγωνισμού που αφορά την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης, καθώς έκρινε μια σειρά προβλήματα στη διαδικασία που προχώρησε ο Δήμος στον διαγωνισμό και την κατάθεση προσφορών.

Σχόλιο της Μαχόμενης Ηλιούπολης για το αγωνιστικό σόου Ψυρρόπουλου και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (Σ.Ε.Δ.Η.), σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (3/7/2025), συμμετέχει στην 48ωρη ΑΠΟΧΗ από κάθε μορφή υπερεργασίας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Ιουλίου 2025, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα:

Όλο και πιο καθαρή γίνεται η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης: Ενισχύει την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών (ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ - ΑΝΤΙΤΙΜΑ- ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ) που θα έπρεπε να είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή έδωσε το ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ της στίγμα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 19/6/25. Παρά την παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, εργαζομένων και εκπροσώπων τους, την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ από ΣΩΜΑΤΕΙΑ του ΚΛΑΔΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και μαζικούς φορείς της πόλης και το ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ την ΑΔΕΔΥ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ακόμα και να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση ΟΛΩΝ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για απόφαση απόσυρσης της συνδικαλιστικής δίωξης της προέδρου του σωματείου μας. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, κάθε χρόνο 16–22 Σεπτεμβρίου, είναι η κορυφαία εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση στην βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για τη Νέα Κάρτα Δημότη γίνονται δεκτές καθημερινά 11:00 – 15:00 (ΓΡΑΦΕΙΟ 214). 

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης, καλεί τους Δημότες και τους Επιχειρηματίες της πόλης  σε ενημερωτική συνάντηση για τον τρόπο λειτουργίας της Κάρτας Δημότη Ηλιούπολης, τα προνόμια προς τους κατόχους της καθώς και τον τρόπο  ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτήν.

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος καλεί σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ όλους τους δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης για να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους για το προσχέδιο της μελέτης διαχείρισης Στάθμευσης στους σταθμούς μετρό στο Δήμο Ηλιούπολης, όπου εντείνεται ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα της στάθμευσης για τους κατοίκους της πόλης.

Τη Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 & 18:30 αντίστοιχα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει την ανάρτηση των τελικών πινάκων κατάταξης και επιτυχόντων – προσληπτέων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες καθαρισμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης προσφέρουν, κάθε χρόνο, τη δυνατότητα σε πολίτες όλων των ηλικιών, να πειραματιστούν σε διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς και να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης πρωτοστατεί στο χώρο της οργανωμένης άσκησης και δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και την τοπική αθλητική επιχειρηματικότητα, διοργανώνοντας δράση με τίτλο «ILIOUPOLI ACTIVE WEEK 2025». 

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Οι πολίτες μπορούν από σήμερα, Τρίτη 3 Ιουνίου, να εκδίδουν Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.) μέσω της εφαρμογής myinfo.gov.gr. Πρόκειται για μια κομβική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της παροχής των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και στην αντιμετώπιση των χρόνιων κενών στη διασύνδεση κρατικών μητρώων, που είχαν ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών και τον περιορισμό της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

«Πρεμιέρα» σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet άνοιξε αργά το βράδυ της Πέμπτης και περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται πως τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 2%.

Η διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς αρκετά πεδία θα είναι προσυμπληρωμένα. Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να ελέγξει τα ποσά που θα αναγράφονται σε μισθούς, συντάξεις και τόκους καταθέσεων για την ύπαρξη τυχόν λαθών. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εφέτος θα αναγράφονται και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες. Παράλληλα, ο φορολογούμενος πρέπει να «τσεκάρει» με προσοχή την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Αναφορικά με τους επιτηδευματίες, πριν αυτοί συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια. Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογουμένους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Αποκωδικοποιώντας το Ε1

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρούνται τροποποιήσεις στον τρόπο συμπλήρωσης του εγγράφου και τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, Ι.Χ. αυτοκίνητα, πισίνες) και δαπάνες απόκτησης αγαθών θα καταγράφονται αναλυτικά στον πίνακα 5 του εντύπου και θα προστίθενται προκειμένου το άθροισμά τους να συγκρίνεται με το δηλωθέν εισόδημα. Στην περίπτωση που το άθροισμα τεκμηρίων και δαπανών είναι υψηλότερο του εισοδήματος που δηλώθηκε, επιβάλλεται επιπλέον φόρος επί της διαφοράς. Για τον λόγο αυτό, στον σχετικό πίνακα οι φορολογούμενοι καλούνται να αναγράψουν, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες κατηγορίες δαπανών που έκαναν κατά το 2014:

    •    δαπάνες για την αγορά επιχειρήσεων, εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικά
    •    δαπάνες για την αγορά ή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών ή κατασκευή δεξαμενής κολύμβησης
    •    χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε και δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών άνω των 300 ευρώ (εκτός από το Δημόσιο)
    •    δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, διτρόχων και άλλων οχημάτων
    •    δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 10.000 ευρώ
    •    δαπάνες για αποπληρωμή στεγαστικών, καταναλωτικών, προσωπικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Πέραν όλων των ανωτέρω, στο νέο έντυπο θα πρέπει να αναγραφούν και τα μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης που έχουν εισπραχθεί από φυσικό πρόσωπο και κάτοικο Ελλάδας, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή παραμένουν στο εξωτερικό.

Σε ό, τι αφορά στις φοροαπαλλαγές, από το νέο έντυπο έχει καταργηθεί ο κωδικός για την αναγραφή του ποσού διατροφής, καθώς παύει να ισχύει η σχετική έκπτωση. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει και ο κωδικός για την έκπτωση φόρου από δωρεές ιατρικών μηχανημάτων. Στο εξής, μόνο οι ιατρικές δαπάνες και τα νοσήλια, οι αποδείξεις δαπανών, οι δωρεές και λόγοι αναπηρίας θα μειώνουν την οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Οι δαπάνες αυτές θα πρέπει να αναγραφούν στον πίνακα 7 της δήλωσης, ενώ η φοροαπαλλαγή λόγω αναπηρίας θα πρέπει να αναγραφεί στον πίνακα 3.

 

Δημοσίευση 15/05/2015

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.