ΚΟΣΜΟΣ
Κειμενο

Tην προηγούμενη εβδομάδα οι χρήστες του Facebook ενημερώθηκαν για το νέο «Account Violation Policy phishing scam» το οποίο έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, και το οποίο έχει δημιουργηθεί για να υποκλέπτει τα login credentials των χρηστών που πέφτουν θύματα.

Τώρα ένα άλλο scam στοχεύει αυτή τη φορά τους χρήστες του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης απειλώντας με malware τους υπολογιστές τους.

Σε αυτή τη νέα καμπάνια, οι scammers έχουν ενσωματώσει κακόβουλους συνδέσμους σε Facebook posts τα οποία αναρτώνται στο timeline σας ή αποστέλλονται σε εσάς μέσω προσωπικού μηνύματος στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι τίτλοι που μπορεί να ποικίλλουν (“My First Video,” “My Video,” ή “Private Video,”). Επίσης τα post tags περιλαμβάνουν διάφορους χρήστες από τη λίστα επαφών του θύματος, γεγονός που μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τον χρήστη και να κάνει το πολυπόθητο για τους επιτιθέμενους κλικ στο βίντεο. Και φυσικά το βίντεο αυτό περιέχει το malware που θα φέρει την καταστροφή.

Το malware όχι μόνο μπορεί να αναρτά posts στο profile σας αλλά μπορεί και να δημιουργεί tags των φίλων σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι το malware θα δημοσιεύσει μόνο βίντεο στη σελίδα σας στο Facebook, επειδή είναι σε θέση να εκτελέσει και διάφορες άλλες λειτουργίες, όπως να προσθέσει περισσότερους φίλους στη σελίδα του προφίλ σας στο Facebook, να δημιουργήσει ψεύτικες σελίδες στο Facebook για λογαριασμό σας, να πειράζει και να αλλάζει τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού των posts σας καθώς και τους unfollowing χρήστες.

Όπως αναφέρει το secnews, επί του παρόντος, αυτό το malware στοχεύει μόνο τους Chrome χρήστες, ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της ESET, μπορεί να επηρεάσει κι άλλους browsers στο εγγύς μέλλον. Η ESET εντόπισε επίσης ότι η απειλή αυτή έχει καταφέρει να επηρεάσει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.