ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στην Ηλιούπολη. Συνολικά κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από άλλα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES CLK 200 που και αυτό αναζητούνταν ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα τα οποία διέφυγαν τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας. Την επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και Κινητή Ομάδα Ελέγχου ( Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.

Πηγή: Athensvoice

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.