ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Το πρωτοποριακό σύστημα Kινητής Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας εγκαινίασε ο Δήμος Ηλιούπολης την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους δικαιούχους δημότες της Ηλιούπολης τηλεφωνικές συσκευές και παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο οι δυνατότητες του προγράμματος.

πρωτοποριακό σύστημα Kινητής Τηλεϊατρικής

Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας, μέσω κινητής τηλεφωνίας του Δήμου Ηλιούπολης, είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σε Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο έργο, που συνδυάζει 2 καινοτόμες υπηρεσίες ιατρικής – βοήθειας, προσφέρεται από φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στοχεύει να απλώσει στο Δήμο μια «ψηφιακή ομπρέλα ιατρικής ασφάλειας», όσον αφορά υπηρεσίες προληπτικής υγείας και άμεσης βοήθειας σε προχωρημένης ηλικίας συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που αναπτύσσει αυτήν την εποχή ο Δήμος Ηλιούπολης με όραμα την «Έξυπνη Πόλη».

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

Οι δικαιούχοι παρέλαβαν ενεργοποιημένη, μία ειδικά προσαρμοσμένη συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου, η οποία διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη και ένα ευδιάκριτο, εικονικό πλήκτρο SOS, το οποίο εμφανίζεται διαρκώς, παραμένοντας ενεργό ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Πράγμα που διασφαλίζει τη διαρκή παρουσία της υπηρεσίας, στους ωφελούμενους του προγράμματος.
Με την πίεση του πλήκτρου SOS, ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί να έχει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες του χρόνου προηγμένες παροχές, όπως:

  • Άμεση τηλεφωνική ιατρική βοήθεια – σύνδεση με ιατρικό κέντρο υποστήριξης-.
  • Άμεση και ταυτόχρονη ενημέρωση οικείου προσώπου
  • Οργάνωση αποστολής κατ’ οίκον βοήθειας (Ιατρού, Νοσηλευτή, Ασθενοφόρου)

Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και άτομα προχωρημένης ηλικίας, μπορούν να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συνομιλώντας με ειδικό ιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, η συσκευή προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες, όπως υπενθύμιση για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή τη διενέργεια εξετάσεων και σύνδεση με άλλες συσκευές τηλεϊατρικής .

Την πρώτη εβδομάδα του 2016, οι συσκευές θα διατεθούν σε επιπλέον δικαιούχους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του προγράμματος, τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, όσο και ως προς την προσφορά υπηρεσιών, με τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης, για περιπτώσεις απώλειας προσανατολισμού να είναι η πρώτη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ευχαριστεί θερμά όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος και εύχεται ένα 2016 γεμάτο υγεία και προκοπή, ανανεώνοντας την υπόσχεσή του, πως θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην πόλη μας.

πρωτοποριακό σύστημα Kινητής Τηλεϊατρικής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.