ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο της επέκτασης των πρωτοβουλιών του σχετικά με την εφαρμογή των προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης των διαφόρων κατηγοριών απορριμμάτων, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία «RECYCOM» για την εφαρμογή του Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση ρούχων συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο προωθείται στις αγορές μεταχειρισμένων ειδών, εξασφαλίζοντας φθηνά ή δωρεάν είδη ρουχισμού για τις μη προνομιούχες ομάδες πληθυσμού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας RECYCOM και του Δήμου Ηλιούπολης, αναλύεται ως ακολούθως:

1.   Η συλλογή θα γίνεται σε ειδικούς κάδους που η εταιρεία με δαπάνες της θα κατασκευάσει και θα τοποθετήσει στα ειδικά σημεία περισυλλογής που θα καθορισθούν με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης και της RECYCOM και οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι 25.

2.   Η επιχείρησή θα συλλέγει τα είδη σε τουλάχιστον δεκαπενθήμερη βάση ή ανάλογα με την κίνηση, θα συντηρεί, ελέγχει και φροντίζει την καθαριότητα αυτών

3.   Η RECYCOM μετά από διαλογή, κάποια ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στο δήμο μας. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κοκ. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

4.   Η RECYCOM θα προσφέρει κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα είδη που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης με σκοπό την βοήθεια των άπορων δημοτών μας. Κατά τη διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) η εταιρεία θα κάνει δωρεά επιπλέον τρόφιμα.

Δίνετε τρόφιμα ανακυκλώνοντας ρούχα!

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.