ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Έκπληχτος διάβασα χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του κ. Βαλασόπουλου «Πρώτα η Ηλιούπολη» και αναρωτήθηκα: Γιατί ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης με την απόφαση της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πολις, ανθρώπινη πόλις» να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης την ομιλία μου για τα «90 χρόνια της Ηλιούπολης, 1925-2015»;

Ο κος δήμαρχος στην ανακοίνωση του μιλάει για «ευτελή αντιπερισπασμό» κλπ. Προφανώς ο κ. Βαλασόπουλος, αγνοεί ότι ο γιορτασμός ανά δεκαετία της δημιουργίας της Ηλιούπολης, αποτελεί παράδοση για τον δήμο μας:

- Το 1985, επί δημαρχίας Δ. Κιντή, στον πρώην κινηματογράφο «Λίλα» που βρίσκονταν απέναντι από το Δημαρχείο και είχε μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο, οργανώθηκε με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «60 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-1985» από Ομάδα Πολεοδόμων και Αρχιτεκτόνων, μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος (βλ. εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», Μάϊος 1985, καθώς και το βιβλίο μου «Εδώ κάποτε... Συμβολή στην ιστορία της Ηλιούπολης, εκδόσεις ΚΨΜ 2005, σελ.112-116)

- Το 1995, επί δημαρχίας Θ. Γεωργάκη, στην ανασκευασμένη αίθουσα δίπλα στο παλιό Δημαρχείο, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «70 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-1995», με συντονιστή τον Νίκο Λεβογιάννη και ομιλητές την Γαβριέλλα Χαμογεωργάκη, τον Σταύρο Γάγγο, τον Μάκη Ξενικό, και τον υποφαινόμενο. (Υπάρχει βίντεο από την εκδήλωση)

- Το 2005, επί δημαρχίας Θ. Γεωργάκη και πάλι, στην Παιδική Χαρά δίπλα από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οργανώθηκε από το «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «80 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-2005» με συντονιστή τον Ταξιάρχη Παπαδόπουλο και ομιλητές την Γαβριέλλα Χαμογεωργάκη και πάλι, τον Θωμά Μηλούλη και τον υποφαινόμενο (βλ. σχετική φωτογραφία στην σελ.158 του βιβλίου μου «Κοινωνικοί Αγώνες στην Ηλιούπολη»- Β’ Έκδοση 2016)

Όλα αυτά γράφονται, όχι μόνο «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι», αλλά και για να μάθει επιτέλους ο σημερινός δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος, τι έχει συμβεί στην Ηλιούπολη τα χρόνια που εκείνος, κάπου αλλού και περί άλλων τύρβαζε...

Γιατί απ΄ό,τι φάνηκε, αγνοεί την ιστορία του τόπου μας και εκτίθεται ανεπανόρθωτα...

Ναι κύριε Βαλασόπουλε «τολμάμε» (;!) να σας δώσουμε «μαθήματα δεοντολογίας».

Ομιλία για τα 90 χρόνια από την δημιουργία της Ηλιούπολης

Τετάρτη 6 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο αναψυκτήριο του Άλσους «Δ.  Κιντή».  

Σας περιμένουμε

Του Πάνου Τότσικα

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.