ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Σαν απάντηση στις φλυαρίες της διοίκησης του Δήμου, παραθέτουμε κατά προτροπή τους, τις Παραγράφους 1 και 2, του Άρθρου 70, του Νόμου 3852/2010.

«Άρθρο 70, Επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου»
1. Το δημοτικό συμβούλιο με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του μπορεί να συγκροτεί επιτροπές για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων της αρμοδιότητάς του.
2. Στις επιτροπές προεδρεύει δημοτικός σύμβουλος που ορίζεται με την απόφαση της συγκρότησης.
Σε αυτές μετέχουν σύμβουλοι που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, υπάλληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου, καθώς και ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Η δημοκρατική λειτουργία δεν ολοκληρώνεται με τον ορισμό του αρμοδίου δημοτικού συμβούλου, αλλά με την συμμετοχή συμβούλων των άλλων παρατάξεων, με την εισήγηση θεμάτων, με την επεξεργασία τους και με την τελική απόφαση, υπό την προεδρία του.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη και αυτό στηλιτεύουμε σαν δημοκρατικό έλλειμμα, που δεν μπορεί να αναιρέσει η χρήση της «αιγίδας» του Δήμου.

Οι κομματικές εκδηλώσεις είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από την Μεταπολίτευση.

Ποιος ο λόγος να «μεταμφιέζεται» μια τέτοια εκδήλωση σε δημοτική;

Το θέμα της ισότητας προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση ή μήπως το «σκηνικό» της εκδήλωσης υπηρετούσε άλλες ανάγκες και μεθοδεύσεις;

Η στείρα αντιπαράθεση των χρονολογικών εορτασμών από την ίδρυση της πόλης μας, δεν μας αφορά. Όποιος έχει κάτι να προσθέσει για την ιστορία της, ας το κάνει και ο πολίτης θα κρίνει.

Η παράταξή μας συμμετείχε στην διαπαραταξιακή επιτροπή για τα 53 χρόνια, με συγκεκριμένες προτάσεις, για την ενημέρωση ΟΛΩΝ των φορέων για να συμμετέχουν, για υιοθέτηση θεματικών ενοτήτων προβολής της ιστορικής διαδρομής της πόλης, για αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου, αλλά και την μετάθεση των εκδηλώσεων στο καλοκαίρι, για  σοβαρότερη προετοιμασία.

Η εκδήλωση της παράταξής μας την Τετάρτη 6 Απρίλη 2016 στο άλσος «Δ.Κιντής» δεν είναι «ανταγωνιστική», αλλά αποδεδειγμένα προγραμματισμένη από αρχές Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ «πολιτισμού και αλληλεγγύης».

Το 3ο φεστιβάλ με 25 εκδηλώσεις, μουσικές, θεατρικές, κινηματογραφικές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις εικαστικών, κλπ, γίνεται με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, αντί εισιτηρίου και αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη μας και προσφορά στον πολιτισμό.

Οι καλλιτέχνες είναι νέοι-εθελοντές συμπολίτες μας, οι εκδηλώσεις είναι πρωτότυπες και δημιουργικές και δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί ενοχλείται ο δήμαρχος από την προβολή τους, από την ΕΡΤ. Ανάλογη προβολή άλλωστε είχαν αντίστοιχες δημοτικές δραστηριότητες.

Το «Δίκτυο Αλληλεγγύης» που υποστηρίζεται με το 3ο Φεστιβάλ, δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, εφοδιάζει με τρόφιμα, κάθε 20 μέρες, 125 οικογένειες και οι ίδιοι οι ωφελούμενοι βοηθούν την ανάπτυξη του, χωρίς «δεσμεύσεις και προϋποθέσεις».

Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην καλλιέργεια των αξιών του πολιτισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο, των «πολυδάπανων εμπορικών» εκδηλώσεων και της αδιαφανούς δράσης «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

Η δημοτική αρχή ας συνεχίζει να εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών μας.

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.