ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η Δημοτική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης του δημότη, θα διενεργεί αυτοψία για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (αδυναμία μετακίνησης).

Ειδικότερα, ενημερώνουμε ότι οι ημέρες που θα πραγματοποιείται το γνήσιο υπογραφής με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, ορίζονται η ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ κάθε εβδομάδας και κατά τις ώρες 08:00 - 12:00 πμ.

Λόγω του περιορισμένου ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου οριζόμενου αριθμού και πάντα σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της Υπηρεσίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1. Οι τηλεφωνικές κλήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 15:00) στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη 15377.

2. Τα αιτήματα θα μεταβιβάζονται ηλεκτρονικά άμεσα στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της θα επικοινωνεί με τον ενδιαφερόμενο.

3. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ την Υπεύθυνη Δήλωση / Εξουσιοδότηση με τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή στο Διαβατήριο του.

4. Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου (Κ.Ε.Π.), αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΔΕΝ είναι δυνατή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής στις εξής περιπτώσεις:

Όταν ο ενδιαφερόμενος αδυνατεί να κατανοήσει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης / Εξουσιοδότησης (πχ. άτομα με ψυχική ή διανοητική διαταραχή / γεροντική άνοια) και δεν έχει συνταχθεί πληρεξούσιο από Συμβολαιογράφο ή ορισμός δικαστικού συμπαραστάτη από Δικαστική Αρχή.

Όταν δεν έχει συμπληρωθεί το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης / Εξουσιοδότησης του ενδιαφερομένου στο σχετικό έντυπο (πχ. κενό χαρτί / έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης άνευ κειμένου).

Όταν το περιεχόμενο του εγγράφου περιέχει δήλωση προδήλως παράνομη.

Όταν το περιεχόμενο του εγγράφου περιέχει ιδιόγραφη δήλωση διανομής περιουσιακών στοιχείων (πχ. ιδιόχειρη διαθήκη / σύσταση δωρεάς κλπ.).

O Αντιδήμαρχος Πρασίνου
Κων/νος Καλούδης
Υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.