ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Μόλις το απόγευμα στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, η παρουσιάστρια προσκάλεσε τον πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Κοινότητας, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Ξεφυλλίζοντας εκείνος για λίγα λεπτά την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια διάβασε από άρθρο του Αντώνη Μακατούνη "Με τη «δύναμη» της φωνής τους θα γεμίσουν το πιάτο των συνανθρώπων τους ώστε να μην στερηθούν τα βασικά αγαθά για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Με το φιλάνθρωπο σύνθημα «Μουσική για τρόφιμα» ο ιερός ναός της αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης και το εκκλησιαστικό του συμβούλιο διοργανώνουν σήμερα στις επτά το απόγευμα μία  ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, δεύτερη κατά σειρά, εντός της εκκλησίας. Οι όμορφοι ήχοι και οι μελωδίες της «ειρήνης» της Μικτής χορωδίας Ηλιουπόλεως και του Φωνητικού Συνόλου της περιοχής θα «ταξιδέψουν» τους ακροατές παρουσιάζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα προσφέρουν στιγμές γαλήνης και ψυχικής ηρεμίας. Ύμνοι, κάλαντα από όλη την Ελλάδα και ευρωπαϊκά τραγούδια των Χριστουγέννων, υπό τη διεύθυνση της Βαρβάρας Κουτίβα, θα «πλημμυρίσουν» και θα ζεστάνουν τις καρδιές των παρευρισκομένων. Το «αντίτιμο» του εισιτηρίου είναι λίγα τρόφιμα που προορίζονται για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Το τραγούδι- αγκαλιά ‘‘μεταμορφώνεται’’ σε τροφή για τα ταλαιπωρημένα παιδιά που χρήζουν άμεσης βοήθειας και θαλπωρής από όλους".

Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν ένα βουνό τρόφιμα για να γίνουν το Αραράτ που θα προσαράξει η Κιβωτός του Κόσμου - www.kivotostoukosmou.org - και εκεί ο μικρός Νώε και οι φίλοι του θα μοιραστούν την αγάπη των ενοριτών, όπως έχει γίνει και άλλες φορές. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, μιλώντας για την φιλία που έχει από τα προ της ιερωσύνης τους χρόνια, με τον πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Παπανικολάου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου και την αμοιβαία σχέση εκτίμησης και συνεργασίας που έχουν, απεκάλυψε ότι ο ίδιος έγινε η δίοδος για να ιερωθεί και ο Χίωτης στην καταγωγή φίλος του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τόνισε "κάποιοι απλά γνωρίζουν την Κιβωτό του Κόσμου από τις ειδήσεις. Εμείς την ξέραμε πριν ναυπηγηθεί για να πλεύσει στον κόσμο της υποκρισίας και την παρακολουθούμε από το νοικιασμένο κατάστημα στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε όλες τις πλεύσεις και τις προσαράξεις της από τον Κολωνό στον Πειραιά και από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων στη Χίο".

Ως εκ προσώπου του δημάρχου Ηλιουπόλεως χαιρέτησε την εκδήλωση και μετέφερε τις ευχές του στους προσελθόντες, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιουπόλεως - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Κούκουνας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως μετά της εριτίμου συζύγου του πρεσβυτέρας Νίκης, ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης πρόεδρος του ενοριακού Φιλοπτώχου της Αγίας Μαρίνης, ο ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζα και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης εφημέριοι του ναού μας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Αναστάσιος Ευσταθίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχαήλ Κουρής, Δήμητρα Κορμά - Γκουτζιάνα, Χριστίνα Σερέτη και Ιωάννης Πούλος καθώς και ο Μηχανικός του Ναού και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Μυλωνάς, ως εκπροσώπου της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως όπου και θα εμφανιστεί η πολυφωνική εκκλησιαστική χορωδία του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης "Άγιος Αλέξανδρος" ενώ θα προηγηθεί στις 18 Δεκεμβρίου στις 16:30 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού της ενορίας της Αγίας Μαρίνης (Σαρωνικού 12). Εκεί θα ειπωθεί από τα ανέμελα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, τα συνομήλικα του Αϊλάν και των άλλων που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου, πριν μάθουν τις λέξεις πόλεμος και προσφυγιά, ότι «Το άγιο Βρέφος της Βηθλεέμ ανακαινεί την κτίση και καταργούνται άπαντα τα πάθη και τα μίση».

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
www.agmarina.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.