ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Την συνολική και πολύπλευρη πολιτική για την ανακύκλωση των οικιακών αποβλήτων είχε την ευκαιρία για μια φορά ακόμη να επικοινωνήσει ο Δήμος Ηλιούπολης στους πολίτες, στην γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε στην πλατεία Φλέμιγκ την περασμένη Κυριακή.

Στην Γιορτή παρουσιάστηκαν σε θεματικά περίπτερα τα ρεύματα ανακύκλωσης που εκτρέπει ο Δήμος (υλικά συσκευασίας, γυαλί, χαρτί, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά και πράσινο, κομποστοποίηση, βιολογικό καθαρισμό και τώρα και οργανικά) με οδηγίες χρήσεις και συμπεριφοράς.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος σημείωσε την μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική σημασία της ανακύκλωσης για την πόλη και τους πολίτες και έτσι τεκμηρίωσε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος και την διάκριση που κατέχει μεταξύ των πρωτοπόρων δήμων της Ελλάδας.

Επεσήμανε ότι κάθε αντικείμενο που πάει στην ανακύκλωση σημαίνει μικρότερη χρέωση του δήμου από τον ΧΥΤΑ και λιγότερα τέλη για τους δημότες και ότι το καλό αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου, έκανε εφικτή την πολιτική ελαφρύνσεων για τις ευπαθείς ομάδες που εφαρμόζεται.

Υπογράμμισε όμως και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η μείωση του όγκου των κλασικών σύμμεικτων απορριμμάτων και των πράσινων κάδων, σημαίνει μικρότερους χρόνους, και πιο συχνή αποκομιδή.

Ο Δήμαρχος σημείωσε και την παράλληλη προσπάθεια που γίνεται στην καθαριότητα με την υπογειοποίηση των κάδων σε όλες τις γειτονιές, την αντικατάσταση όλου τους στόλου των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων κλπ.

Η συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των νέων παιδιών έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που αναπτύσσεται στην Ηλιούπολη για την ανακύκλωση και την οικολογική συμπεριφορά.

Ο κόσμος και τα παιδιά που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την διαδικασία ανακύκλωσης, την χρήση των κάδων και τον προορισμό κάθε είδους απορρίμματος, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουν ειδική συναυλία με θέμα την ανακύκλωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίδειξη της οργανικής ανακύκλωσης ειδικά γα τους επιχειρηματίες με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ξεκινάει αυτές τις ημέρες στην Ηλιούπολη. Ένα πρόγραμμα που θα απαλλάξει την αποκομιδή απορριμμάτων από ένα μεγάλο όγκο, ενώ θα δώσει μια άλλη ποιότητα ζωής στην πόλη, μειώνοντας την δυσοσμία και βελτιώνοντας του όρους υγιεινής.

ανακύκλωση 2016 Δήμος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.