ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Αγαπητοί παραγωγοί και δημότες Ηλιούπολης,
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 325/2008 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης η λειτουργία της Βιολογικής Λαϊκής έπρεπε να πληροί συγκεκριμένους όρους μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή στον Δήμο για κατάληψη κοινοχρήστου χώρου 2€ ανά τετραγωνικό, δηλαδή 2€ Χ 4τετραγωνικά ο πάγκος = 8€.

Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε. Συμπερασματικά ο κάθε παραγωγός θα επιβαρύνεται με μόλις 32 ευρώ το μήνα για να συμμετέχει στην Βιολογική Λαϊκή της πόλης μας όταν ο μηνιαίος τζίρος είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όπως είναι γνωστό όλοι όσοι καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο (π.χ. τα καταστήματα της πόλης μας, οι μικροπωλητές σε υπαίθριους χώρους) καταβάλουν τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου στο Δήμο μας και κανείς δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Τα όσα ψευδώς αναφέρονται στην ανακοίνωση των βιοκαλλιεργητών περί 30.000 ευρώ όπως επίσης περί δήθεν αναδρομικών απαιτήσεων απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και γράφονται αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως και το γεγονός ότι δήθεν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της πόλης μας σιτίζονται με προσφορές βιολογικών προϊόντων. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κύριοι σιτίζονται αποκλειστικά από ιδίους πόρους του δήμου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19/5/2016, αφού άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των βιοκαλλιεργητών, αποφάσισε ομόφωνα να επαναφέρει την απόφαση του 2008, δηλαδή και την υποχρεωτική συμμετοχή 2€ ανά τετραγωνικό.

Όλες οι παρατάξεις του Δήμου μας ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής προέλευσης αποφάσισαν να μην υπάρχουν εξαιρέσεις και επαγγελματίες δύο ταχυτήτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 μετά από αίτημα του εργολάβου που έχει αναλάβει τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας και που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες στην Πλατεία του ΙΚΑ, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις στη συγκεκριμένη πλατεία και κατά συνέπεια η λειτουργία της βιολογικής αγοράς.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών για την πρόθεση μας να παραχωρήσουμε τον κοινόχρηστο χώρο στον παράδρομο της Βουλιαγμένης με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την καταβολή των 8 ευρώ, παρέχοντας ως δήμος δωρεάν χημικές τουαλέτες καθώς επίσης και δωρεάν παροχή ρεύματος. Δυστυχώς η απάντηση που λάβαμε ήταν εντελώς αρνητική στη λογική του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με πρόφαση ότι αναμένουν από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την έκδοση εγκυκλίου που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των βιολογικών αγορών και θα παρέχει δωρεάν χώρους στους βιοκαλλιεργητές.

Όπως είναι αντιληπτό ο κοινόχρηστος χώρος ανήκει στο Δήμο Ηλιούπολης και παρακαλούμε τους παραγωγούς όπως έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ηλιούπολης στο 2109970166 για την καταβολή του ανωτέρου ποσού ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία μας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.