ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Στην ανακύκλωση ακτινογραφιών, CD-DVD, σκληρών δίσκων, κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ, στικ μνήμης, καρτών μνήμης, καρτών sim, και πιστωτικών καρτών προχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης που δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους πρωτοποριακούς δήμους στην ανακύκλωση ίσως με τα περισσότερα ξεχωριστά ρεύματα.

Και τι το ιδιαίτερο έχουν αυτά τα υλικά; Πολύ απλά είναι υλικά που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κανείς δεν θα ήθελε να βρεθούν στους κλασικούς κάδους ανακύκλωσης όπου τις περισσότερες φορές, γίνεται πλιάτσικο από διάφορους πλανόδιους.


Ο Δήμος Ηλιούπολης πάντα ευαισθητοποιημένος στις νέες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας με βασική προτεραιότητα την προστασία των πολιτών συμβλήθηκε με εταιρεία που ακολουθεί ειδική διαδικασία, όπως συλλογή σε κλειδωμένους ειδικούς κάδους που κάνει ακόμη και βιντεοσκόπηση κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Για την ανακύκλωση υλικών φύλαξης προσωπικών δεδομένων η εταιρεία τηρεί δύο επίπεδα ασφαλείας όπου μετά την ψηφιακή καταστροφή των δεδομένων τους, τα υλικά οδηγούνται προς ανακύκλωση. 


Οι κάδοι συλλογής που τοποθετήθηκαν είναι ειδικά διαμορφωμένοι και ασφαλισμένοι ώστε ότι εισέρχεται μέσα σε αυτούς από την ειδική σχισμή το πάνω μέρος να μην μπορεί να βγει και στην Ηλιούπολη είναι εγκαταστημένοι 4 νέοι κάδοι ανακύκλωσης υλικών προσωπικών δεδομένων (στα ΚΕΠ και στο Δημαρχείο).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.