ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Ένας θεσμός που στέφθηκε από μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο σε συμμετοχή όσο και λειτουργικότητα και σχολιάστηκε θετικά από τον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μια πρωτοπόρα δράση, παράδειγμα συμμετοχικής δημοκρατίας.

Οι μαθητές των Γυμνασίων της πόλης μας, γνώρισαν και αφομοίωσαν τον τρόπο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τα βασικά του όργανα. Συνακόλουθα διαδραμάτισαν το ρόλο του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συντάσσοντας εισηγήσεις και παρεμβάσεις πάνω σε 9 θεματικούς άξονες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις των νέων τέθηκαν σε εφαρμογή και άλλες αποτέλεσαν το έναυσμα για επεξεργασία από την Δημοτική αρχή, καθώς ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έθεσε πρώτη προτεραιότητα στις Υπηρεσίες του Δήμου, να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι παρατηρήσεις των νέων, έτσι ώστε αυτοί να κατανοήσουν τη δύναμη της μελετημένης και υπεύθυνης σκέψης στη συλλογική δράση.

Το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης σε δημόσια συνεδρίαση.

Ειδικότερα το Συμβούλιο θα έχει τρία θέματα βαρύνουσας σημασίας για τους νέους:

1. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Εκπαίδευση
2. Νέοι και Ανεργία- Προτάσεις και θέσεις για την αντιμετώπιση της Ανεργίας
3. Νεολαία -Ελεύθερος Χρόνος και Ενεργητική Ψυχαγωγία στην Τοπική Κοινωνία

Κάθε σχολείο θα διαδραματίσει το ρόλο της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών με τη συμμετοχή εννέα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα μεταδοθεί σε live streaming με ερμηνεία και στην νοηματική γλώσσα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.