ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ιστορική μέρα που βάζει την Ηλιούπολη στους πρώτους δήμους της Ελλάδας που αλλάζουν σελίδα και αποκτούν στοιχεία του μέλλοντος, καθώς με την απόφαση 3632/14-12-2017 του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκε η χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου συνολικού ποσού € 2.991.330,12 (από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) & από πόρους του Τ.Π. & Δανείων), για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση – Αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας».

Το ποσό του δανείου θα προέλθει κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 747.832,53 κατά 25% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.

Έτσι όλος ο φωτισμός της Ηλιούπολης αντικαθίσταται και αποκτά νέα σύγχρονη ποιότητα με λαμπτήρες LED φιλικούς προς το περιβάλλον με υπερσύγχρονες προδιαγραφές και πλήρως ανακυκλώσιμους.

Βασικό στοιχείο της σύμβασης είναι ότι ο δανεισμός θα αποσβεστεί από την ίδια την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προέλθει από την μειωμένη της κατανάλωσης που έχουν οι λαμπτήρες LED.

Έτσι υλοποιείται ένα έργο πνοής για την σύγχρονη Ηλιούπολη. Οι Ηλιουπολίτες θα απολαμβάνουν έναν ποιοτικά αναβαθμισμένο φωτισμό, απόλυτης ισομετρίας και διάχυσης, τέλειου χρώματος που θα προσφέρει την μέγιστη δυνατή ορατότητα και τον πλήρη φωτισμό για την ασφάλεια στους δρόμους χωρίς κανένα απολύτως επιπλέον κόστος γι αυτούς.

Η Ηλιούπολη θα γίνει το ίδιο φιλόξενη και φιλική πόλη και τη νύχτα, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του Περιβάλλοντος με πολύ θετικές επιπτώσεις και για το τοπικό μικροκλίμα.

Είναι μια μεγάλη ιστορική στιγμή για την Ηλιούπολη που κατόρθωσε να είναι από τους πρώτους δήμους που αξιοποίησαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων, εκπονώντας με μεγάλη ταχύτητα μια σύγχρονη μελέτη για την τεκμηρίωση και την έγκριση του δανείου.

Στην Ηλιούπολη μπορούμε τώρα να είμαστε για έναν ακόμη λόγο υπερήφανοι. Και για την προστασία του περιβάλλοντος και για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την ορθή διαχείριση των πόρων.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.