ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Στα πλαίσια της διετούς εκστρατείας για την οδική ασφάλεια που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηλιούπολης και με πρώτη προτεραιότητα στους μαθητές, τοποθετήθηκαν παλλόμενα φανάρια με ηλιακή ενέργεια που αναβοσβήνουν και γίνονται ιδιαίτερα αισθητά από τους οδηγούς γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν παλλόμενα φανάρια στα Δημοτικά 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο,10ο και 13ο.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν και σήματα που εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς για την ενδεχόμενη διέλευση μαθητών και άλλα που καθοδηγούν για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης τοποθετήθηκαν και έντεκα καθρέφτες σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων της πόλης προς αποφυγή των ατυχημάτων.

Εντός των ημερών θα τοποθετηθούν και παλλόμενα τόξα για την εμφατική καθοδήγηση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Θυμίζουμε ότι και το 2018 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα κατασκευής οδών ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία της πόλης.

Έτσι ο Δήμος, στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας, συνεχίζει με πολλαπλές παρεμβάσεις την διαμόρφωση μιας ασφαλούς και φιλικής γειτονιάς στην Ηλιούπολη.

Με συνεχείς ημερίδες κυκλοφοριακής αγωγής κυρίως στα σχολεία, με ειδική μελέτη που εκπόνησε για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδικών σημείων της πόλης, με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με τις διαγραμμίσεις, με την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από τους δρόμους, με την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και με την σύγχρονη σήμανση, ο Δήμος Ηλιούπολης διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τον πεζό και βάζει τα θεμέλια της βιώσιμης κινητικότητας στην Ηλιούπολη.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.