ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισε σε ομιλία του σε ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Βασίλης Βαλασόπουλος.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητα και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο κ. Βαλασόπουλος τοποθετήθηκε κατηγορηματικά για το θέμα. Συμφώνησε με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσε την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσε την εμπειρία του και από την θητεία του ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισε την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα χρόνιο αίτημα όπως είπε καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες και ανέφερε την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 κατά την οποία ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησε στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων, κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα.

Σημείωσε ότι με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.