ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης από την πρώτη στιγμή διατύπωσε δημόσια την πρόθεσή της να διαχειριστεί τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊού με εργαλείο την διαρκή και ορθή ενημέρωση από επίσημες επιστημονικές πηγές, με ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία, τους Εθνικούς Οργανισμούς, αλλά και με διακεκριμένους επιστήμονες Υγείας και ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

Ενημερώνει διαρκώς, ως οφείλει και με όλους τους διατιθέμενους τρόπους τους κατοίκους της πόλης, τόσο με ηλεκτρονικό τρόπο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, όσο και με αφίσες που τυπώθηκαν και αναρτήθηκαν σε όλα τα δημοτικά κτίρια και καταστήματα, στα ΚΕΠ, στα ΚΑΠΗ, στα Σχολεία, στους Αθλητικούς χώρους, ακόμη και με ανακοίνωση που διανεμήθηκε και διαβάστηκε από τους ιερείς στις εκκλησίες της πόλης την περασμένη Κυριακή.

Συγχαίρει ειλικρινά και ταυτόχρονα επαινεί κάθε έναν ξεχωριστά και κάθε συλλογικότητα ή παράταξη, που συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλα τα σχετικά Υπουργεία και οι Υπηρεσίες καθώς και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα επίσης συμβάλλουν καθημερινά στην πληροφόρηση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Ήδη χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος της πόλης απέστειλε κατεπείγον έγγραφο αίτημα στα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας, ζητώντας ενημέρωση του Δήμου μας για τυχόν αναγκαία πρόσθετα μέτρα προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού SARS-COV-2.

Παρατηρώντας την σημερινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, κυρίως πολιτών μεγάλων σε ηλικία και εν αναμονή λήψης δραστικών μέτρων της πολιτείας, ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης μετά από σύσκεψη με την κα Δήμητρα Τσιόγγα, Πρόεδρο του ΚΑΦΑΔΗΛ, αρμόδιου ΝΠΔΔ για την λειτουργία των ΚΑΠΗ, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ από την Δευτέρα 9/3/2020 έως την Παρασκευή 13/3/2020.

Προστατευόμαστε από τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και ενεργώντας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Ο δήμος μας θα λάβει οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, εξετάζοντας συνεχώς τα νέα δεδομένα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων επίσημων φορέων.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.