ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Καθημερινά φθάνουν στις σελίδες του Δήμου και του Δημάρχου, μηνύματα από συμπολίτες, που πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και ενημερώνουν για προβλήματα ή δυσλειτουργίες, τα οποία προωθούνται άμεσα στους αρμόδιους.

Πολλοί επίσης τηλεφωνούν στο «15377», στη «Γραμμή του Δημότη» και καταθέτουν τα αιτήματά τους, εργάσιμες ημέρες από 7:00 έως 15:00.

Συγχρόνως αυξάνεται συνεχώς και η χρήση της εφαρμογής «FixMyCity» μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης ή μέσω εφαρμογής στα κινητά, όπου καθένας μπορεί να στείλει παράπονα, βλάβες και αιτήματα με φωτογραφία, άνετα και γρήγορα, όταν έχει χρόνο και διάθεση, όλο το 24ωρο.

Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η ταχύτητα ανάθεσης των αιτημάτων στα αρμόδια τμήματα του Δήμου, η επέμβαση και επίλυση των προβλημάτων, η ενημέρωση του αιτούντος αλλά και ο έλεγχος της όλης λειτουργίας της εφαρμογής και της ανταπόκρισης των υπηρεσιών.

Φυσικά, πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη, ώστε να φθάσει η αλληλεπίδραση με τις δημοτικές υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση των κατοίκων σε επίπεδα, που να ικανοποιούν τη Διοίκηση του Δήμου, αλλά η θετική αλλαγή στον τομέα αυτό είναι εμφανής.

Οι συμπολίτες που ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων και την καλυτέρευση της πόλης, ενημερώνουν απευθείας τις υπηρεσίες του Δήμου, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και δεν καταφεύγουν στο διαδίκτυο.

Σεβαστή και η ελευθερία έκφρασης και η κριτική, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι δεν είναι υποχρέωση των υπηρεσιών του Δήμου να παρακολουθούν τα προσωπικά προφίλ των χρηστών και τις ομάδες της πόλης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ματαιοπονούν λοιπόν όσοι αναπαράγουν εικόνες ασυνείδητης συμπεριφοράς συμπολιτών, «αγνοώντας» τους ισχύοντες κανόνες λειτουργίας της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της αποκομιδής ογκωδών και μπαζών και ελεεινολογούν αιρετούς και υπαλλήλους.

Διαψεύδονται από την πραγματικότητα, όσοι δίνουν «μαύρες περιγραφές» μιας τάχα δραματικής κατάστασης και μηδενιστικά κάνουν το άσπρο μαύρο.

Προβλήματα, ναι υπάρχουν!

Αλλά, αργά μεν-μεθοδικά δε, οι υπηρεσίες βελτιώνονται και προβλήματα πολλών χρόνων λύνονται ή δρομολογούνται.

Η αλήθεια δεν βρίσκεται πίσω από σχόλια και δημοσιεύσεις μια μικρής μερίδας «πικραμένων νοσταλγών» και ψεύτικων προφίλ, που «ξεσαλώνουν» προπαγανδιστικά στο διαδίκτυο με μεθόδους Γκαίμπελς, του στυλ «πες-πες, κάτι θα μείνει»!

Η αλήθεια βρίσκεται έξω στην πόλη, όπου κάθε καλοπροαίρετος βλέπει την σταθερή προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Η πόλη αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο!

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.