ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης αξιοποιεί το Μνημόνιο συνεργασίας που πρόσφατα υπέγραψε με το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας και προσφέρει στους νέους της πόλης και γενικά σε όσους έχουν μια καινοτόμα ιδέα που επιθυμούν να υλοποιήσουν επιχειρηματικά, κάθε απαραίτητη βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού τους και συγκεκριμένα την ευκαιρία να ενταχθούν σε ένα από τα προγράμματά της:

Α. Στο πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ», που παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες (business planning, marketing planning, νομικά, λογιστικά θέματα κλπ), εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, δικτύωσης και πρόσβαση σε χώρους συναντήσεων στο κτήριο της Θερμοκοιτίδας.

Β. Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ», που επίσης παρέχει δωρεάν επιπλέον των παραπάνω και φιλοξενία στους χώρους της Θερμοκοιτίδας, σε σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας, με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γραφείων, χώρους συναντήσεων και κοινόχρηστους χώρους, με σύγχρονες υποδομές και παροχή εξοπλισμού, υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και γραμματειακής υποστήριξης και επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η κάλυψη παγίων λειτουργικών δαπανών, αναλωσίμων και λοιπών εξόδων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη να συμμετάσχει στην διαδικτυακή συνάντηση/εκδήλωση που διοργανώνει την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στις 18:30, σε συνεργασία με την Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας «Zoom», με την παρουσία στελεχών της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας και του Δήμου Ηλιούπολης.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη πρέπει να συμπληρώσει μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στις 15:00 την φόρμα συμμετοχής.

Ακολούθως θα λάβει με ηλεκτρονικό μήνυμα αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση που θα έχει διάρκεια 90 λεπτών, θα παρουσιαστεί η ιδέα και ο σκοπός της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων, οι παροχές της προς τους συμμετέχοντες, θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα αναλυθεί η μεγάλη ευκαιρία που δίνεται ειδικά προς:

- Νέους και νέες, φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματικές ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν μία συγκεκριμένη καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, υπηρεσία ή προϊόν προς ανάπτυξη.

- Ομάδες ατόμων ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών, που θέλουν να εργαστούν πάνω σε μία επιχειρηματική ιδέα, για να μετουσιωθεί σε επιτυχημένη νεοφυή επιχείρηση.

Η συμμετοχή στην Θερμοκοιτίδα Ηλιούπολης είναι δωρεάν και εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα ωρίμανσης και πραγμάτωσης μιας επιχειρηματικής ιδέας, αφού:

  • Απαλλάσσει τον συμμετέχοντα από τα αρχικά κόστη
  • Τον αφήνει απερίσπαστο να εργαστεί για την ανάπτυξη της επιχείρησης, σε πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό χώρο, όπου μπορεί να υποδεχτεί συνεργάτες και υποψήφιους επενδυτές
  • Του δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και κοινών δράσεων μεταξύ των «startups»
  • Τον καθιστά μέλος ενός συστήματος μεταφοράς τεχνογνωσίας και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης, από μέντορες μέλη του Μητρώου Εξειδικευμένων Συμβούλων Επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων, όπως διοίκηση, μάρκετινγκ - προώθηση πωλήσεων, νομικά, φοροτεχνικά, κλπ
  • Του δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες εύρεσης επιχειρηματικών κεφαλαίων, μέσα από την προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις δομές του ΕΒΕΑ
  • Αποτελεί ένα εξαιρετικό διαπιστευτήριο και μια εγγύηση αναγνώρισης από μελλοντικούς πελάτες, συνεργάτες ή χρηματοδότες.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ως σταθερή πολιτική του, την θέσπιση και διεύρυνση της συνεργασίας του με όλους τους φορείς και τους θεσμούς της χώρας, με σκοπό την δημιουργία στην πόλη νεοφυών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην τοπική οικονομία.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.