ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Δημιουργήσαμε τον Οκτώβριο του 2020 την «Ομάδα Νομικής Υποστήριξης», γιατί μέσα στην οικονομική κρίση της τελευταίας 10ετίας υπήρξαν πολλοί συνδημότες, που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους, από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πρόσφατα η Εθελοντική Ομάδα Νομικής Υποστήριξης, συνέταξε και κατέθεσε εκ νέου προς εξέταση τον φάκελο συμπολίτη μας δανειολήπτη, τον εκπροσώπησε στις διαπραγματεύσεις του με την τράπεζα και πέτυχε μια πολύ ευνοϊκή ρύθμιση των εκκρεμοτήτων του με την Εθνική Τράπεζα - ένα μήνα μόλις πριν τον πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας - με συνολική διαγραφή κεφαλαίου και τόκων συνολικά 160.000 ευρώ, από την αρχική απαίτηση της τράπεζας που ήταν 273.000 ευρώ.

Στο πρώτο 6μηνο της δράσης της επιτροπής, δεκάδες πολίτες κατέφυγαν και ζήτησαν νομική βοήθεια, κάποιες φορές και πέρα από το προκαθορισμένο πλαίσιο του αντικειμένου της και κάθε υπόθεση αντιμετωπίστηκε με πραγματικό ενδιαφέρον, κατανόηση και εχεμύθεια.

Σε όλους δόθηκαν οι βασικές πληροφορίες και η απαραίτητη στήριξη για να μην νιώθουν μόνοι, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δυσκολία που βιώνουν και αρκετοί συμπολίτες καθοδηγήθηκαν από τους νομικούς της ομάδας πως να χειριστούν τις εκκρεμότητές τους και ήδη προχώρησαν σε ρύθμιση οφειλών σε ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ.

Για άλλη μια φορά ενθαρρύνουμε τους πληττόμενους δημότες να απευθυνθούν στην εθελοντική ομάδα, που έχει πλαισιωθεί τους τελευταίους μήνες και από νέους συμπολίτες νομικούς, στα τηλέφωνα 2109970011, -191, -020 ή στο email «Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.» για μια πρώτη συνάντησης, με εμπιστευτικότητα και σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μέσα στην κρίση που επιβαρύνθηκε από την πανδημία του Covid-19 και επιδείνωσε την κατάσταση τμημάτων της κοινωνίας, συρρίκνωσε το εισόδημά τους, προκάλεσε το κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξησε την ανεργία και οδηγεί σε φαινόμενα εσωστρέφειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης, εμείς με τις δράσεις μας, προσπαθούμε να υπερασπιστούμε με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όλους τους πολίτες και πιστεύουμε πως στο τέλος θα βγούμε νικητές «Όλοι Μαζί».

Ο Δήμος Ηλιούπολης, μέσα στις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δίνει ελπίδα σε όλους, συμβάλλει με πράξεις στην κοινωνική ανασύνταξη και στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην κατοικία και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραμένουν το διαρκές στήριγμα των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Καλή Ανάσταση!

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.