ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Δήμος Ηλιούπολης, λόγω των συνεχιζόμενων υψηλών θερμοκρασιών και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 5) σε όλη την Αττική και σε εφαρμογή το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Η ομάδα επιφυλακής του Δήμου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον αντίστοιχο, για την προβλεπόμενη κατηγορία κινδύνου, σχεδιασμό.

Όλα τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι σε επιφυλακή και 3 από αυτά βρίσκονται στον στρατηγικό χώρο του φυλακίου της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, στην είσοδο του βουνού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου του ΣΠΑΥ και την Πολιτική Προστασία των 11 συμμετεχόντων Δήμων, πραγματοποιούνται 24ωρες περιπολίες, σε ετοιμότητα για αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου κινδύνου.

Οι δημοτικοί πυροφύλακες επαγρυπνούν σε επιλεγμένα σημεία στα παρατηρητήρια και σε άλση της πόλης και επιπλέον συνεργεία από αιρετούς, δημοτικούς υπαλλήλους, εθελοντές και εντεταλμένους στην πολιτική προστασία περιπολούν κάθε βράδυ σε κρίσιμες επιλεγμένες διαδρομές και διενεργούν ελέγχους για την τήρηση της απαγόρευσης εισόδου στον Υμηττό και σε πάρκα της πόλης.

Επίσης συνεχίζεται ανελλιπώς η νυχτερινή περιπολία των 2 οχημάτων της συμβασιούχου εταιρείας ασφαλείας σε όλη την πόλη.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν την συγκέντρωση στον τόπο πιθανού συμβάντος και να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων που απασχολούνται με το καθήκον της αντιμετώπισής του και της πολιτικής προστασίας.

Μόλις αντιληφθούμε πυρκαγιά τηλεφωνούμε άμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας 199

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ:

Δημαρχείο: 210 9970001, -002.
(Εργάσιμες από 07:00 έως 22:00 Σαββατοκύριακα από 08:00 έως 16:00)

Γραμμή του Δημότη: «15377». (Εργάσιμες από 07:00 έως 15:00).

Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας:
Γ. Αντζινάς: ) 6944835410
Κ. Σεφτελής: 6932379229
Γ. Μπενάς, Εντετ. Σύμβουλος Πολιτ. Προστασίας: 6932471452

Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια όσων μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα και επαγρυπνούμε για να αποφύγουμε κάθε πιθανή τοπική καταστροφή.

Παρακαλούμε για την ανάλογη προσοχή και την επαγρύπνησή σας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.