ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ξεκίνησαν έγκαιρα από εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας, που θα εκτελεστούν τμηματικά στην διάρκεια ενός έτους, ανάλογα με τις ανάγκες και σύμφωνα με τις οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τα ήδη καταγεγραμμένα 1755 φρεάτια, όλων των τύπων που υπάρχουν στον Δήμο Ηλιούπολης, θα δεχτούν από έναν καθολικό καθαρισμό και τοπικά - όπου παραστεί ανάγκη - θα πραγματοποιηθούν και επαναληπτικοί καθαρισμοί, ώστε το δίκτυο υδροσυλλογής ομβρίων να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Η διαδικασία του καθαρισμού περιλαμβάνει:
Συλλογή όλων των στερεών απορριμμάτων και αναρρόφηση των υγρών, απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού από το φρεάτιο χειρωνακτικά ή με χρήση μηχανικού εξοπλισμού και απ' ευθείας φόρτωσή τους, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν σε επιτρεπόμενο χώρο απόθεσης απορριμμάτων.

Επιπλέον, πριν το τελικό έλεγχο καλής λειτουργίας του φρεατίου υδροσυλλογής, διενεργείται επιμελής καθαρισμός της περιοχής του φρεατίου και ψεκασμός εσωτερικά με απολυμαντικό υγρό.
Με τον έγκαιρο προγραμματισμό και την σωστή εκτέλεση των προληπτικών καθαρισμών φρεατίων, υλοποιείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του δικτύου της πόλης μας, έναντι της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Κώστας Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.