ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Από σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, υλοποιείται η ανάληψη αρμοδιοτήτων Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας), από το Τμήμα Δόμησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης του Δήμου Ηλιούπολης, με την ταυτόχρονη παύση της διοικητικής υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων και θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για θέματα αρμοδιότητάς της, στο Πρωτόκολλο του Δήμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109970080 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η νέα Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας θα δέχεται το κοινό κάθε εργάσιμη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 8:30 έως 13:30, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας-προσυνεννόησης.

Εξαιτίας της διαδικασίας μεταβίβασης του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης αδειών του ΤΕΕ «e-adeies», στον Δήμο μας, που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης έως τις 5 Σεπτεμβρίου και της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής του τεράστιου όγκου φακέλων αρχείου ενημέρωσης και εκκρεμών υποθέσεων από το Δήμο Αθηναίων στον Δήμο μας, το τμήμα Δόμησης θα αρχίσει να δέχεται το κοινό, από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Η δημοτική αρχή, σταθερή στην άποψή της, να λειτουργήσει στην Ηλιούπολη η Υπηρεσία Δόμησης το ταχύτερο δυνατόν, για την εξυπηρέτηση κατοίκων και μηχανικών και αντίθετη στην παλαιά δεκαετή τακτική της αναβολής, ήταν πανέτοιμη για την λειτουργία της στο Δημαρχείο από τον Νοέμβριο του 2021, έχοντας δημιουργήσει κατάλληλες σύγχρονες υποδομές και έχοντας στελεχώσει τις απαραίτητες θέσεις με μηχανικούς και υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Η Διοίκηση μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας έπραξαν με υπευθυνότητα το καθήκον τους, αλλά πρέπει να τονιστεί, ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Δόμησης, ώστε να είναι σε θέση να επιτελέσει τα αυξημένα καθήκοντά της και να ανταποκριθεί στις από ετών συσσωρευμένες εκκρεμότητες στον Δήμο Αθηναίων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην πράξη το έργο των μηχανικών μας, κατανοώντας τον τεράστιο φόρτο υποχρεώσεών τους, ώστε να λειτουργήσει ταυτόχρονα και η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολεοδομία.

Κώστας Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.