ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής καθώς και τις δραστηριότητες των πολίτων εγκατέστησε ένα έξυπνο, καινοτόμο Σύγχρονο Σύστημα Ηχητικών Ανακοινώσεων με ασύρματο, απομακρυσμένο και χωρίς κανένα περιορισμό απόστασης έλεγχο, στην πλατεία Λευκαδίων (Νυμφών και Εθν. Μακαρίου) με σκοπό την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με τη δράση αυτή ο Δήμος στοχεύει στην ενημέρωση των πολίτων τόσο για την πρόληψη όσο και κατά τη διάρκεια φυσικών και λοιπών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που προκύπτουν από αυτές.  

Σε περιόδους κατά τις οποίες δεν απαιτείται χρήση του Συστήματος για τους σκοπούς της Πολιτικής Προστασίας, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να πραγματοποιεί ανακοινώσεις:

- Κοινωνικών μηνυμάτων όπως, για παράδειγμα, πρόσκληση των πολιτών σε Εθελοντική Αιμοδοσία, μηνύματα για την ευζωία των αδέσποτων και των ζώων συντροφιάς κ.λπ.

- Περιβαλλοντικών μηνυμάτων όπως, για παράδειγμα, ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθαριότητας της πόλης, προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

- Μηνυμάτων για την Οδική Ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε: «Ο Δήμος Ηλιούπολης αξιοποιώντας κάθε τεχνολογική δυνατότητα ενισχύει την προσπάθειά του για ένα Δήμο πιο κοντά στους πολίτες, για ένα Δήμο με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Το καινοτόμο Σύστημα Ηχητικών Ανακοινώσεων στόχο έχει να προσφέρει έγκαιρη ενημέρωση σε καταστάσεις κρίσης και όχι μόνο. Είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες και το αποδεικνύουμε με πράξεις». 

Σύγχρονο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων στην πλατεία Λευκαδίων

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.