ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την αναμόρφωση του αστικού τοπίου  και την προστασία των υπαίθριων μνημείων του Δήμου Ηλιούπολης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αντζίνας.

Σκοπός του έργου, που έχει προϋπολογισμό 229.834,00 ευρώ, είναι η επιβράδυνση των διαδικασιών φθοράς των περίπου 21 γλυπτών που κοσμούν την Ηλιούπολη, καθώς και η συνδιαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου σε διάφορα σημεία της Ηλιούπολης.

Αναφερόμενος σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που επιτρέπουν την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας προς όφελος του τουρισμού και των πολιτών. Η Ηλιούπολη, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στην φιλοξενία ενός πολυπληθούς έργου μνημείων και γλυπτών. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία μόνο από τις σημαντικές μας παρεμβάσεις στον δήμο. Η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, η αντιπλημμυρική θωράκιση και τα έργα ομβρίων υδάτων αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα των έργων που υλοποιούνται με την γόνιμη συνεργασία που έχουμε και με το δήμο και με τον Δήμαρχο».

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Υπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη και το φωτισμό των μνημείων και γλυπτών της πόλης μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη τόσο για το συγκεκριμένο έργο όσο συνολικά και για τη συμβολή του για την υλοποίηση έργων και υποδομών στο δήμο μας».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.