ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Εκτεταμένες εργασίες για την επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης υλοποιούνται από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Εδώ και 15 ημέρες περίπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε Σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που περιλαμβάνουν επισκευή μονώσεων, αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες, αντικατάσταση δαπέδων, διαμορφώσεις και συντηρήσεις αύλειων χώρων, καθώς επίσης διάφορες συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις.

Ήδη έγινε αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων στο 8ο, 17ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε πολλά Σχολεία της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Συνεχίζουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας να είναι ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά, και όλα τα παιδιά να χαίρονται ένα όμορφο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Η πόλη μας αξίζει ένα λαμπρό μέλλον και -με τις προσπάθειες όλων μας- θα γίνει πραγματικότητα».

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν ανά Σχολείο είναι:

  • Επισκευή μονώσεων στο 2ο, 5ο, 12ο & 13ο Δημοτικό, στο 14ο & 16ο Νηπιαγωγείο, στο 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ – Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες στο 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 12ο Δημοτικό, στο 14ο & 16ο Νηπιαγωγείο, στο 1ο, 4ο & 5ο Γυμνάσιο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ – Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης Γυμναστηρίου στο Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο.
  • Αντικατάσταση δαπέδου από linoleum στο 7ο & 17ο Νηπιαγωγείο και επισκευές στις τουαλέτες στο 1ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο και 10ο Δημοτικό.
  • Συντηρήσεις & μικροεπεμβάσεις σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί, κιγκλιδώματα κ.λπ. επισκευαστικές εργασίες) και
  • Διαμόρφωση – συντήρηση των αύλειων χώρων στο 1ο, 4ο, 8ο – 17ο & 12ο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο.
  • Ανακατασκευή τμήματος των επιφανειών του ταρτάν στίβου στο 1ο Γυμνάσιο.
  • Πλήρης κατασκευή ακρυλικού αθλητικού δαπέδου στο 8ο και 17ο Δημοτικό κ.λπ.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οπουδήποτε χρειαστούν παρεμβάσεις, πέρα των άνωθι, θα γίνουν κι αυτές και θα προστεθούν εργασίες σε άλλα Σχολεία.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Σεφτελής αναφέρει: «Να επισημάνουμε ότι η αλλαγή μονώσεων στα Σχολεία του Δήμου μας συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, με σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος και εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, οι οποίοι θα επαναδιατεθούν στα Σχολεία μας για επιπρόσθετες εργασίες».

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.