Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, γιορτάζουμε στην Πικροδάφνη, στο ποτάμι μας! Προστατευουμε το περιβάλλον, γι αυτό τιμάμε την Πικροδάφνη, το ποτάμι μας, το τρίτο μεγαλύτερο στην Αττική και σας καλούμε να παίξουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να τσιμπολογήσουμε πλάι του, στη σκιά των όμορφων δέντρων του!

H γιορτή αυτή περιλαμβάνει:

    •    Έκθεση φωτογραφίας για να δείτε μερικά από τα όμορφα πουλιά που φιλοξενεί το ποτάμι μας, κάποιες από τις πολύ όμορφες γωνιές του, που μπορείτε να θαυμάσετε από την Ηλιούπολη μέχρι τη θάλασσα που εκβάλλει, το χάρτη όλης της διαδρομής του, από τον Υμηττό μέχρι το Έδεμ.
    •    Παιχνίδια, διαδραστικά και μη, για μικρούς και μεγάλους
    •    Ζωγραφική και κολάζ για τους μικρούς μας φίλους και επισκέπτες
    •    Χορό, από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Λευκαδίων και Ηπειρωτών Ηλιούπολης
    •    Παραδοσιακή μουσική με κλαρίνο, λαγούτο και ντέφι
    •    Λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια

Όπως κάθε ελληνική γιορτή, έτσι κι αυτή, θα συνοδευτεί με την απαραίτητη τσικουδιά ή τσίπουρο, διάφορα τσιμπολογήματα, χυμούς και αναψυκτικά.

Σας  ευχαριστούμε όλους και ευχαριστούμε τους επισκέπτες μας εκ των προτέρων, που θα φροντίσουν ώστε να αφήσουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στις ειδικές σακκούλες και δοχεία που θα υπάρχουν στο χώρο, με τις κατάλληλες διευκρινιστικές ταμπελίτσες.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε μαζί, το τελευταίο εναπομείναν ποτάμι στα Νότια προάστια της Αττικής, με συνολικό μήκος 9,5 χλμ., από τα οποία τα 6-6,5 χλμ είναι ακόμη σε φυσική κατάσταση και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να προστατευθεί και συντηρηθεί με φυσικούς τρόπους και υλικά και να  σταματήσει το τσιμέντωμά του με το πρόσχημα της προστασίας του!

Τζαβέλλα & Βουλιαγμένης, στην παραρεμάτια περιοχή μπροστά από την παιδική χαρά, στην Ηλιούπολη Αττικής, ώρα 10:00 – 15:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οργάνωση: Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) & Πρόσκοποι Ηλιούπολης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.