Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο.

Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, συνθέτουν μία μοναδική γιορτή γεμάτη μουσική, αθλητισμό, τέχνη, χορό, εκπαιδευτικές δράσεις, παιχνίδια και συναρπαστικά θεάματα για όλες τις ηλικίες.

  Για τέσσερις ημέρες το ΚΠΙΣΝ, μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό τόπο συνάντησης και φέρνει κοντά καλλιτέχνες διαφορετικούς ύφους και κατεύθυνσης, όπως η Laurie Anderson, ο Omar Souleyman, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Amir ElSaffar, οι Xylouris White, η Demy, ο χορογράφος David Dorfman, και ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov, ενώ ο αρχιτέκτονας του έργου Renzo Piano, θα παρουσιάσει την μονογραφία του για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

  Το ρυθμό στις εκδηλώσεις δίνει η Μουσική, με την παρουσίαση 14 ξεχωριστών συναυλιών και παραστάσεων. Στη σκηνή του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, αλλά και σε αναπάντεχους χώρους σε ολόκληρη την έκταση του ΚΠΙΣΝ, η jazz, η ποπ, η ηλεκτρονική μουσική, τα ethnic ακούσματα, και πολλά ακόμα μουσικά είδη συναντιούνται και δημιουργούν ένα τετραήμερο μουσικό πανόραμα, όπου η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει την πρώτη της παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή.

  Θα φιλοξενηθεί και φέτος το πρόγραμμα video art προβολών με τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, που έχουν επιμεληθεί οι Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Franscesca Pietropaolo  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Robert Storr, Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Yale. H Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει μία μοναδική έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση σε επιμέλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ενώ η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχει στο πρόγραμμα με 2 εκδηλώσεις για το βιβλίο.

  Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποτελούν οι Παιδικές Εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν παιχνίδια, πρωτότυπους αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, επιστημονικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια, μουσική, και μαγεία από κορυφαίους σταρ της μαγικής διασκέδασης σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μάγος Mark Mitton! Επίσης ο βραδινός αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” επιστρέφει, με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Μίλυ Πασχάλη, Συντονίστρια Δωρεών Τεχνών & Πολιτισμού του ΙΣΝ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του “Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis.

Το teaser video των εκδηλώσεων: https://www.youtube.com/watch?v=xF5NPlS2QV0

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.